1
Máslo zalijte v hrnci 250 ml vody a přiveďte k varu. Vsypte mouku a hned míchejte, aby se netvořily hrudky. Až se hmota začne odlupovat od stěn, stáhněte z plotny a nechte vystydnout. Mezitím si rozehřejte troubu na 180 °C.
2
Ke studené hmotě rozklepněte první vajíčko, přidejte špetku soli a zašlehejte ručním elektrickým šlehačem nebo přesuňte do robota. Další vejce přidávejte, až když je to předchozí zcela zapracované.
3
Plech vymažte máslem a skleničkou si naznačte kolečka pro přesnější práci. Těsto přendejte do cukrářského sáčku a nastříkejte kroužky. Zlehka je před pečením pokropte vodou a dejte na 20–25 minut péct. V troubě se z kapek udělá pára a věnečky pěkně vyskočí. Také při pečení neotvírejte troubu, protože odpalované těsto je choulostivé a při změně teploty by věnečky spadly. Po upečení nechte zcela vychladnout.
4
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte pudink a nechte vychladnout. Pomocí šlehače zašlehejte změklé máslo a poté jeden po druhém žloutky. Věnečky podélně rozkrojte a naplňte krémem pomocí cukrářské zdobičky. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.
1
Máslo zalijte v hrnci 250 ml vody a přiveďte k varu. Vsypte mouku a hned míchejte, aby se netvořily hrudky. Až se hmota začne odlupovat od stěn, stáhněte z plotny a nechte vystydnout. Mezitím si rozehřejte troubu na 180 °C.
2
Ke studené hmotě rozklepněte první vajíčko, přidejte špetku soli a zašlehejte ručním elektrickým šlehačem nebo přesuňte do robota. Další vejce přidávejte, až když je to předchozí zcela zapracované.
3
Plech vymažte máslem a skleničkou si naznačte kolečka pro přesnější práci. Těsto přendejte do cukrářského sáčku a nastříkejte kroužky. Zlehka je před pečením pokropte vodou a dejte na 20–25 minut péct. V troubě se z kapek udělá pára a věnečky pěkně vyskočí. Také při pečení neotvírejte troubu, protože odpalované těsto je choulostivé a při změně teploty by věnečky spadly. Po upečení nechte zcela vychladnout.
4
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte pudink a nechte vychladnout. Pomocí šlehače zašlehejte změklé máslo a poté jeden po druhém žloutky. Věnečky podélně rozkrojte a naplňte krémem pomocí cukrářské zdobičky. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.