1
Plech vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte 400 ml vlažné vody, droždí, olej a cukr. Nechte 10 minut vzejít. Přidejte vejce, mouku a sůl a zpracujte těsto, pokud je potřeba, přidávejte po troškách mouku. Těsto by mělo být hladké a pružné. Vyválejte obdélník, 65 × 45 cm. Na něj rozetřete třešňovou náplň, na jedné dlouhé straně nechte 3 cm volné. Těsto srolujte a nakrájejte na 2 centimetry tlusté šneky. Položte je na připravené plechy, přikryjte utěrkou a nechte 20 minut kynout. Předehřejte troubu na 200 °C. Pečte dozlatova 12–20 minut. Smíchejte suroviny na polevu a vyšlehejte dohladka. Jakmile šneky vyndáte z trouby, přelijte je rovnoměrně polevou.