Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVláčný mrkvový dort
Albert logoAlbert logo
  • Vláčný mrkvový dort

Vláčný mrkvový dort

Vláčný mrkvový dort
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Mouka hrubá
  • Máslo
  • Cukr muscovado 175 g
  • Olej slunečnicový 175 ml
  • Vejce 3 ks
  • Mrkev 140 g
  • Pomeranč 1 ks
  • Rozinky 100 g
  • Kypřící prášek 1,5 člž
  • Mouka hladká 175 g
  • Jedlá soda 1 člž
  • Kardamom mletý
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Skořice mletá 1 člž
  • Pomerančová šťáva 1,5 plž
  • Cukr moučkový 175 g
  • Mouka hrubá
  • Máslo
  • Cukr muscovado 175 g
  • Olej slunečnicový 175 ml
  • Vejce 3 ks
  • Mrkev 140 g
  • Pomeranč 1 ks
  • Rozinky 100 g
  • Kypřící prášek 1,5 člž
  • Mouka hladká 175 g
  • Jedlá soda 1 člž
  • Kardamom mletý
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Skořice mletá 1 člž
  • Pomerančová šťáva 1,5 plž

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Cukr přesypte do větší mísy, přidejte olej a postupně i vajíčka. Míchejte vařečkou, přidejte mrkev, rozinky a jemně nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče.
2
Mouku, prášek do pečiva, sodu, skořici, kardamom a špetku muškátového oříšku smíchejte v jiné míse a přidejte k mrkvové směsi. Promíchejte a směs přendejte do dortové formy a pečte čytřicet až pětačtyřicet minut. Nechte pět minut chladnout ve formě a pak vyklopte. Udělejte polevu: moučkový cukr smíchejte s pomerančovou šťávou – směs by měla být tekutá zhruba jako smetana – a přelijte jí dort. Nakrájejte a podávejte.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Cukr přesypte do větší mísy, přidejte olej a postupně i vajíčka. Míchejte vařečkou, přidejte mrkev, rozinky a jemně nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče.
2
Mouku, prášek do pečiva, sodu, skořici, kardamom a špetku muškátového oříšku smíchejte v jiné míse a přidejte k mrkvové směsi. Promíchejte a směs přendejte do dortové formy a pečte čytřicet až pětačtyřicet minut. Nechte pět minut chladnout ve formě a pak vyklopte. Udělejte polevu: moučkový cukr smíchejte s pomerančovou šťávou – směs by měla být tekutá zhruba jako smetana – a přelijte jí dort. Nakrájejte a podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 21 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.