Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKávový koláč s pekanovými ořechy
Albert logoAlbert logo
  • Kávový koláč s pekanovými ořechy

Kávový koláč s pekanovými ořechy

Kávový koláč s pekanovými ořechy
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Oslava
Dezert

Ingredience

Složení
10 porcí
  • Máslo 90 g
  • Kakao holandské 55 g
  • Cukr moučkový 130 g
  • Mouka hladká 220 g
  • Sůl
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 330 ml
  • Vejce 1 ks
  • Mascarpone 500 g
  • Káva mletá 2 člž
  • Voda 40 ml
  • Čokoláda hořká 170 g
  • Cukr krupicový 240 g
  • Pekanové ořechy 100 g
  • Maliny 100 g
  • Máslo 90 g
  • Kakao holandské 55 g
  • Cukr moučkový 130 g
  • Mouka hladká 220 g
  • Sůl
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 330 ml
  • Vejce 1 ks
  • Mascarpone 500 g
  • Káva mletá 2 člž
  • Voda 40 ml
  • Čokoláda hořká 170 g
  • Cukr krupicový 240 g
  • Pekanové ořechy 100 g
  • Maliny 100 g

Příprava

1
V míse smíchejte 190 g mouky spolu s 55 g kakaa, 130 g moučkového cukru a špetkou soli. Přidejte 90 g studeného másla a rukama zpracujte na sypkou drobenku. V misce smíchejte žloutek s 30 ml smetany. Směs nalijte do drobenky a vypracujte rychle na hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na hodinu odležet do lednice.
2
Na lehce pomoučené ploše vyválejte z odleženého těsta placku o tloušťce 3 mm a přendejte ji do koláčové formy o průměru 22 cm. Těsto dobře přitiskněte ke stěnám formy a přesahující okraj odkrojte. Dno těsta propíchejte vidličkou. Formu s těstem dejte na 10 minut do mrazáku. Pak pečte v troubě na 180 °C po dobu 20 minut dokřupava. Nechte vychladnout na mřížce.
3
Do misky vsypte 170 g nalámané hořké čokolády, 70 g cukru krupice a špetku soli. Do rendlíku nalijte 100 ml smetany a přiveďte těsně pod bod varu. Smetanou přelijte čokoládovou směs a tyčovým mixérem rozmixujte na hladký krém. Do směsi vmíchejte metličkou opatrně 250 g mascarpone. Krémem naplňte vychladlý koláč a dejte ho do lednice.
4
Rozmíchejte 2 lžičky kávy ve 20 ml horké vody. Nechte vychladnout. V míse vyšlehejte 200 ml smetany, 130 g cukru krupice, 250 g mascarpone a vychladlou kávu na hladký krém. Krém přendejte do cukrářského pytlíku a ozdobte celý koláč. V rendlíku smíchejte 40 g cukru krupice s 20 ml vody a přiveďte k varu. Nechte pomalu probublávat, až vám vznikne průhledný sirup. Do něj vsypte 100 g pekanových ořechů a za stálého míchání je nechte zkaramelizovat. Pak je vysypte na plech opatřený pečicím papírem a oddělte je nožíkem od sebe. Nechte ořechy vychladnout a poté jimi dozdobte tento dokonalý kávový koláč. Těsně před podáváním dozdobte koláč 100 g čerstvých malin. Vaše cukrářské umění každý ocení!
1
V míse smíchejte 190 g mouky spolu s 55 g kakaa, 130 g moučkového cukru a špetkou soli. Přidejte 90 g studeného másla a rukama zpracujte na sypkou drobenku. V misce smíchejte žloutek s 30 ml smetany. Směs nalijte do drobenky a vypracujte rychle na hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na hodinu odležet do lednice.
2
Na lehce pomoučené ploše vyválejte z odleženého těsta placku o tloušťce 3 mm a přendejte ji do koláčové formy o průměru 22 cm. Těsto dobře přitiskněte ke stěnám formy a přesahující okraj odkrojte. Dno těsta propíchejte vidličkou. Formu s těstem dejte na 10 minut do mrazáku. Pak pečte v troubě na 180 °C po dobu 20 minut dokřupava. Nechte vychladnout na mřížce.
3
Do misky vsypte 170 g nalámané hořké čokolády, 70 g cukru krupice a špetku soli. Do rendlíku nalijte 100 ml smetany a přiveďte těsně pod bod varu. Smetanou přelijte čokoládovou směs a tyčovým mixérem rozmixujte na hladký krém. Do směsi vmíchejte metličkou opatrně 250 g mascarpone. Krémem naplňte vychladlý koláč a dejte ho do lednice.
4
Rozmíchejte 2 lžičky kávy ve 20 ml horké vody. Nechte vychladnout. V míse vyšlehejte 200 ml smetany, 130 g cukru krupice, 250 g mascarpone a vychladlou kávu na hladký krém. Krém přendejte do cukrářského pytlíku a ozdobte celý koláč. V rendlíku smíchejte 40 g cukru krupice s 20 ml vody a přiveďte k varu. Nechte pomalu probublávat, až vám vznikne průhledný sirup. Do něj vsypte 100 g pekanových ořechů a za stálého míchání je nechte zkaramelizovat. Pak je vysypte na plech opatřený pečicím papírem a oddělte je nožíkem od sebe. Nechte ořechy vychladnout a poté jimi dozdobte tento dokonalý kávový koláč. Těsně před podáváním dozdobte koláč 100 g čerstvých malin. Vaše cukrářské umění každý ocení!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.