1
V míse smíchejte 190 g mouky spolu s 55 g kakaa, 130 g moučkového cukru a špetkou soli. Přidejte 90 g studeného másla a rukama zpracujte na sypkou drobenku. V misce smíchejte žloutek s 30 ml smetany. Směs nalijte do drobenky a vypracujte rychle na hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na hodinu odležet do lednice.
2
Na lehce pomoučené ploše vyválejte z odleženého těsta placku o tloušťce 3 mm a přendejte ji do koláčové formy o průměru 22 cm. Těsto dobře přitiskněte ke stěnám formy a přesahující okraj odkrojte. Dno těsta propíchejte vidličkou. Formu s těstem dejte na 10 minut do mrazáku. Pak pečte v troubě na 180 °C po dobu 20 minut dokřupava. Nechte vychladnout na mřížce.
3
Do misky vsypte 170 g nalámané hořké čokolády, 70 g cukru krupice a špetku soli. Do rendlíku nalijte 100 ml smetany a přiveďte těsně pod bod varu. Smetanou přelijte čokoládovou směs a tyčovým mixérem rozmixujte na hladký krém. Do směsi vmíchejte metličkou opatrně 250 g mascarpone. Krémem naplňte vychladlý koláč a dejte ho do lednice.
4
Rozmíchejte 2 lžičky kávy ve 20 ml horké vody. Nechte vychladnout. V míse vyšlehejte 200 ml smetany, 130 g cukru krupice, 250 g mascarpone a vychladlou kávu na hladký krém. Krém přendejte do cukrářského pytlíku a ozdobte celý koláč. V rendlíku smíchejte 40 g cukru krupice s 20 ml vody a přiveďte k varu. Nechte pomalu probublávat, až vám vznikne průhledný sirup. Do něj vsypte 100 g pekanových ořechů a za stálého míchání je nechte zkaramelizovat. Pak je vysypte na plech opatřený pečicím papírem a oddělte je nožíkem od sebe. Nechte ořechy vychladnout a poté jimi dozdobte tento dokonalý kávový koláč. Těsně před podáváním dozdobte koláč 100 g čerstvých malin. Vaše cukrářské umění každý ocení!
1
V míse smíchejte 190 g mouky spolu s 55 g kakaa, 130 g moučkového cukru a špetkou soli. Přidejte 90 g studeného másla a rukama zpracujte na sypkou drobenku. V misce smíchejte žloutek s 30 ml smetany. Směs nalijte do drobenky a vypracujte rychle na hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na hodinu odležet do lednice.
2
Na lehce pomoučené ploše vyválejte z odleženého těsta placku o tloušťce 3 mm a přendejte ji do koláčové formy o průměru 22 cm. Těsto dobře přitiskněte ke stěnám formy a přesahující okraj odkrojte. Dno těsta propíchejte vidličkou. Formu s těstem dejte na 10 minut do mrazáku. Pak pečte v troubě na 180 °C po dobu 20 minut dokřupava. Nechte vychladnout na mřížce.
3
Do misky vsypte 170 g nalámané hořké čokolády, 70 g cukru krupice a špetku soli. Do rendlíku nalijte 100 ml smetany a přiveďte těsně pod bod varu. Smetanou přelijte čokoládovou směs a tyčovým mixérem rozmixujte na hladký krém. Do směsi vmíchejte metličkou opatrně 250 g mascarpone. Krémem naplňte vychladlý koláč a dejte ho do lednice.
4
Rozmíchejte 2 lžičky kávy ve 20 ml horké vody. Nechte vychladnout. V míse vyšlehejte 200 ml smetany, 130 g cukru krupice, 250 g mascarpone a vychladlou kávu na hladký krém. Krém přendejte do cukrářského pytlíku a ozdobte celý koláč. V rendlíku smíchejte 40 g cukru krupice s 20 ml vody a přiveďte k varu. Nechte pomalu probublávat, až vám vznikne průhledný sirup. Do něj vsypte 100 g pekanových ořechů a za stálého míchání je nechte zkaramelizovat. Pak je vysypte na plech opatřený pečicím papírem a oddělte je nožíkem od sebe. Nechte ořechy vychladnout a poté jimi dozdobte tento dokonalý kávový koláč. Těsně před podáváním dozdobte koláč 100 g čerstvých malin. Vaše cukrářské umění každý ocení!