Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZelné pirožky s vejcem
Albert logoAlbert logo
  • Zelné pirožky s vejcem

Zelné pirožky s vejcem

Zelné pirožky s vejcem
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
22 porcí
  • Máslo 60 g
  • Mouka hladká 700 g
  • Zakysaná smetana 115 g
  • Voda 100 ml
  • Vejce 7 ks
  • Cukr krupicový 25 g
  • Droždí sušené 2 plž
  • Sůl
  • Zelí bílé 1/2 ks
  • Kopr 1/2 hrs.
  • Olej olivový 1 plž
  • Cibule 1 ks
  • Pepř
  • Máslo 60 g
  • Mouka hladká 700 g
  • Zakysaná smetana 115 g
  • Voda 100 ml
  • Vejce 7 ks
  • Cukr krupicový 25 g
  • Droždí sušené 2 plž
  • Sůl
  • Zelí bílé 1/2 ks
  • Kopr 1/2 hrs.
  • Olej olivový 1 plž
  • Cibule 1 ks
  • Pepř

Příprava

1
V míse vypracujte hladké těsto z mouky, smetany, másla, vody, 2 vajec, cukru a droždí. Nechte 90 minut kynout.
2
Uvařte 4 vejce natvrdo. V hrnci přiveďte vodu k varu a osolte. Vsypte na nudličky nastrouhané zelí, promíchejte a odstavte. Po 5 minutách sceďte a nechte okapat. Na olivovém oleji opečte najemno nakrájenou cibuli dosklovata a nechte vychladnout. Přimíchejte k zelí spolu s nasekaným koprem a vařenými vejci. Osolte, opepřete.
3
Z těsta vytvořte váleček o průměru 5 cm a rozkrájejte na 3cm dílky. Z každého udělejte placku a naplňte 2 lžícemi zelné náplně. Okraje těsta navlhčete vodou, přeložte napůl a důkladně spojte. Vytvarujte do podlouhlého bochánku.
4
Vyskládejte na plech s pečicím papírem a nechte 15 minut odležet. Potřete vyšlehaným vejcem a pečte v troubě na 190 °C 25 minut.
1
V míse vypracujte hladké těsto z mouky, smetany, másla, vody, 2 vajec, cukru a droždí. Nechte 90 minut kynout.
2
Uvařte 4 vejce natvrdo. V hrnci přiveďte vodu k varu a osolte. Vsypte na nudličky nastrouhané zelí, promíchejte a odstavte. Po 5 minutách sceďte a nechte okapat. Na olivovém oleji opečte najemno nakrájenou cibuli dosklovata a nechte vychladnout. Přimíchejte k zelí spolu s nasekaným koprem a vařenými vejci. Osolte, opepřete.
3
Z těsta vytvořte váleček o průměru 5 cm a rozkrájejte na 3cm dílky. Z každého udělejte placku a naplňte 2 lžícemi zelné náplně. Okraje těsta navlhčete vodou, přeložte napůl a důkladně spojte. Vytvarujte do podlouhlého bochánku.
4
Vyskládejte na plech s pečicím papírem a nechte 15 minut odležet. Potřete vyšlehaným vejcem a pečte v troubě na 190 °C 25 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.