1
Oloupejte 2 šalotky, nakrájejte je na kolečka a rozeberte na kroužky. Vložte do zavařovací sklenice, přisypte ½ lžičky soli a zalijte 3 lžícemi vinného octa tak, aby byla šalotka ponořena. Zavíčkujte a protřepejte, aby se sůl rozpustila. Nechte 15 minut odležet.
2
Mezitím 500 g očištěných a umytých brambor vložte do hrnce s osolenou vodou a vařte cca 15 minut doměkka. Děrovanou lžící brambory vyjměte a nechte vychladnout. U 250 g fazolek a 300 g chřestu uřízněte konce a překrojte je napůl. Vsypte je do vroucí vody po bramborách a vařte 3 minuty, dokud nebudou jasně zelené a křupavé. Sceďte a propláchněte kvůli zachování barvy studenou vodou. Do kastrolku s vroucí vodou vložte 6 vajec a vařte je 7 minut nahniličko. Vychladlá vejce oloupejte a rozkrojte napůl.
3
Připravte dresink. V robotu rozmixujte hrst bazalky, kopru, 2 oloupané stroužky česneku, 1 lžíci scezených kaparů, ½ lžičky soli a 200 g majonézy. Dochuťte 2 lžícemi citronové šťávy a dle chuti ještě solí.
4
Vychladlé brambory a omytou okurku nakrájejte na kolečka a dejte do velké mísy. Přidejte fazolky a chřest a na kousky nakrájené omyté pak choi. Opatrně promíchejte s dresinkem. Naloženou šalotku sceďte a přidejte do salátu. Posypte nasekanou petrželí a ozdobte připravenými vejci. A s chutí do jara.
1
Oloupejte 2 šalotky, nakrájejte je na kolečka a rozeberte na kroužky. Vložte do zavařovací sklenice, přisypte ½ lžičky soli a zalijte 3 lžícemi vinného octa tak, aby byla šalotka ponořena. Zavíčkujte a protřepejte, aby se sůl rozpustila. Nechte 15 minut odležet.
2
Mezitím 500 g očištěných a umytých brambor vložte do hrnce s osolenou vodou a vařte cca 15 minut doměkka. Děrovanou lžící brambory vyjměte a nechte vychladnout. U 250 g fazolek a 300 g chřestu uřízněte konce a překrojte je napůl. Vsypte je do vroucí vody po bramborách a vařte 3 minuty, dokud nebudou jasně zelené a křupavé. Sceďte a propláchněte kvůli zachování barvy studenou vodou. Do kastrolku s vroucí vodou vložte 6 vajec a vařte je 7 minut nahniličko. Vychladlá vejce oloupejte a rozkrojte napůl.
3
Připravte dresink. V robotu rozmixujte hrst bazalky, kopru, 2 oloupané stroužky česneku, 1 lžíci scezených kaparů, ½ lžičky soli a 200 g majonézy. Dochuťte 2 lžícemi citronové šťávy a dle chuti ještě solí.
4
Vychladlé brambory a omytou okurku nakrájejte na kolečka a dejte do velké mísy. Přidejte fazolky a chřest a na kousky nakrájené omyté pak choi. Opatrně promíchejte s dresinkem. Naloženou šalotku sceďte a přidejte do salátu. Posypte nasekanou petrželí a ozdobte připravenými vejci. A s chutí do jara.