1
Vyberte karotky přibližně stejné velikosti a očistěte je pod tekoucí vodou drátěnkou. Vložte do pekáčku vyloženého pečicím papírem, polijte 20 ml olivového oleje a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na 20–25 minut. Tak, aby karotky byly tmavě hnědě až černě opečené.
2
Vyndejte z trouby, vložte na servírovací talíř a ještě pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete dle chuti.
3
Tahini pastu, zbylý olej, mletý koriandr, prolisovaný česnek a lžičku citronové šťávy smíchejte v misce metličkou dohromady a studenou vodou nařeďte dle potřeby tak, aby měl dresink konzistenci jogurtu.
4
Lžící naberte dresink a pokapejte karotky zprava doleva po celé délce. Nakonec posypte nasekaným koriandrem a podávejte s opečenými polovinami citronu.
1
Vyberte karotky přibližně stejné velikosti a očistěte je pod tekoucí vodou drátěnkou. Vložte do pekáčku vyloženého pečicím papírem, polijte 20 ml olivového oleje a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na 20–25 minut. Tak, aby karotky byly tmavě hnědě až černě opečené.
2
Vyndejte z trouby, vložte na servírovací talíř a ještě pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete dle chuti.
3
Tahini pastu, zbylý olej, mletý koriandr, prolisovaný česnek a lžičku citronové šťávy smíchejte v misce metličkou dohromady a studenou vodou nařeďte dle potřeby tak, aby měl dresink konzistenci jogurtu.
4
Lžící naberte dresink a pokapejte karotky zprava doleva po celé délce. Nakonec posypte nasekaným koriandrem a podávejte s opečenými polovinami citronu.