1
Husu omyjte zvenku i zevnitř a osušte papírovým ubrouskem. Pak ji osolte a posypte kmínem. Husu vložte do pekáčku prsy nahoru a podlijte na 3 cm vodou. Vložte ji do trouby vyhřáté na 220 °C a pečte 15 minut. Pak teplotu snižte na 180 °C, přikryjte husu alobalem a za občasného přelévání výpekem pečte další 2 hodiny.
2
Omyté švestky a jablka rozpulte, vypeckujte a 2 jablka pokrájejte na čtvrtiny. Přidejte k huse v polovině pečení.
3
Očištěnou cibuli pokrájejte na kostičky a opečte na lžíci sádla dozlatova. Vsypte lžičku cukru a nechte trochu zkaramelizovat. Přidejte okapané zelí, oloupané a nastrouhané jablko a brusinky. Duste 30 minut.
4
Brambory omyjte a uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Nechte vychladnout a oloupejte. Nastrouhejte je na jemném struhadle, v míse smíchejte s moukou a solí a vypracujte těsto. Těsto nakrájejte na stejně velké bochánky a na pomoučené ploše je vyválejte na tenkou placku. Opečte ji na rozehřáté pánvi z obou stran, dokud se neobjeví puchýřky.
1
Husu omyjte zvenku i zevnitř a osušte papírovým ubrouskem. Pak ji osolte a posypte kmínem. Husu vložte do pekáčku prsy nahoru a podlijte na 3 cm vodou. Vložte ji do trouby vyhřáté na 220 °C a pečte 15 minut. Pak teplotu snižte na 180 °C, přikryjte husu alobalem a za občasného přelévání výpekem pečte další 2 hodiny.
2
Omyté švestky a jablka rozpulte, vypeckujte a 2 jablka pokrájejte na čtvrtiny. Přidejte k huse v polovině pečení.
3
Očištěnou cibuli pokrájejte na kostičky a opečte na lžíci sádla dozlatova. Vsypte lžičku cukru a nechte trochu zkaramelizovat. Přidejte okapané zelí, oloupané a nastrouhané jablko a brusinky. Duste 30 minut.
4
Brambory omyjte a uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Nechte vychladnout a oloupejte. Nastrouhejte je na jemném struhadle, v míse smíchejte s moukou a solí a vypracujte těsto. Těsto nakrájejte na stejně velké bochánky a na pomoučené ploše je vyválejte na tenkou placku. Opečte ji na rozehřáté pánvi z obou stran, dokud se neobjeví puchýřky.