1
Kilo očistěných brambor upečte ve slupce doměkka a nechte nejlépe přes noc vychladnout. Poté je oloupejte a najemno nastrouhejte do velké mísy. Přidejte 300 g hrubé mouky, 3 vejce, lžíci bramborového škrobu, 1 lžičku soli a vypracujte vláčné těsto. Pokud by těsto bylo příliš řídké, přisypte trochu mouky. Nakrájejte na kostičky 700 g uzené krkovice a 1 oloupanou cibuli a společně je orestujte na rozehřáté lžíci sádla. Nechte vychladnout.
2
Těsto vytvarujte do válečku, odkrajujte z něj kousky, které následně prsty zploštěte, a doprostřed dejte orestované maso. Konce spojte k sobě a vytvořte kulatý knedlík. Opakujte se zbylým těstem a poté knedlíky vařte ve vroucí vodě 15 minut.
3
Mezitím si připravte zelí. Nakrájejte na kostičky 150 g anglické slaniny a orestujte je na pánvi. Přidejte 600 g překrájeného zelí, lžíci kmínu a dochuťte solí a lžící cukru. Duste společně asi 10 minut.
4
Na vídeňskou cibulku oloupejte 2 zbývající cibule a nakrájejte je na 2mm kolečka. Ta rozeberte na kroužky a obalte v misce s hladkou moukou a špetkou soli. Promíchejte, aby se kroužky obalily moukou. V malém kastrůlku rozehřejte 250 ml řepkového oleje a osmažte postupně kroužky dozlatova. Vyndejte je z oleje děrovanou lžící a pokládejte na papírovou utěrku. Uvařené knedlíky podávejte se zelím posypané připravenou cibulkou. Nedělní oběd, který potěší milovníky české kuchyně.
1
Kilo očistěných brambor upečte ve slupce doměkka a nechte nejlépe přes noc vychladnout. Poté je oloupejte a najemno nastrouhejte do velké mísy. Přidejte 300 g hrubé mouky, 3 vejce, lžíci bramborového škrobu, 1 lžičku soli a vypracujte vláčné těsto. Pokud by těsto bylo příliš řídké, přisypte trochu mouky. Nakrájejte na kostičky 700 g uzené krkovice a 1 oloupanou cibuli a společně je orestujte na rozehřáté lžíci sádla. Nechte vychladnout.
2
Těsto vytvarujte do válečku, odkrajujte z něj kousky, které následně prsty zploštěte, a doprostřed dejte orestované maso. Konce spojte k sobě a vytvořte kulatý knedlík. Opakujte se zbylým těstem a poté knedlíky vařte ve vroucí vodě 15 minut.
3
Mezitím si připravte zelí. Nakrájejte na kostičky 150 g anglické slaniny a orestujte je na pánvi. Přidejte 600 g překrájeného zelí, lžíci kmínu a dochuťte solí a lžící cukru. Duste společně asi 10 minut.
4
Na vídeňskou cibulku oloupejte 2 zbývající cibule a nakrájejte je na 2mm kolečka. Ta rozeberte na kroužky a obalte v misce s hladkou moukou a špetkou soli. Promíchejte, aby se kroužky obalily moukou. V malém kastrůlku rozehřejte 250 ml řepkového oleje a osmažte postupně kroužky dozlatova. Vyndejte je z oleje děrovanou lžící a pokládejte na papírovou utěrku. Uvařené knedlíky podávejte se zelím posypané připravenou cibulkou. Nedělní oběd, který potěší milovníky české kuchyně.