Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHoubová omáčka s pečeným karlovarským knedlíkem
Albert logoAlbert logo
  • Houbová omáčka s pečeným karlovarským knedlíkem

Houbová omáčka s pečeným karlovarským knedlíkem

Houbová omáčka s pečeným karlovarským knedlíkem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Vegetariánské

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 130 ml
  • Houska 320 g
  • Vejce 2 ks
  • Sůl
  • Petrželka čerstvá 2 hrs.
  • Mléko plnotučné 150 ml
  • Mouka hrubá 30 g
  • Houby sušené 2 hrs.
  • Kmín celý 1 člž
  • Cibule 2 ks
  • Zakysaná smetana 2 plž
  • Smetana ke šlehání 100 ml
  • Mouka hladká 50 g
  • Máslo 130 ml
  • Houska 320 g
  • Vejce 2 ks
  • Sůl
  • Petrželka čerstvá 2 hrs.
  • Mléko plnotučné 150 ml
  • Mouka hrubá 30 g
  • Houby sušené 2 hrs.
  • Kmín celý 1 člž
  • Cibule 2 ks
  • Zakysaná smetana 2 plž
  • Smetana ke šlehání 100 ml
  • Mouka hladká 50 g

Příprava

1
Začnu knedlíky. Pečivo nakrájím na kostičky a nechám oschnout.
2
V misce prošlehám žloutky a vmíchám 50 ml másla a 150 ml mléka. Vaječnou směs osolím a vliju na nakrájené kostičky pečiva. Lehce promíchám a nechám chvíli odležet.
3
Pak přidám petrželku, jemně zapracuju a posypu moukou. Z bílků vyšlehám sníh, který do směsi opatrně vmíchám, pak nechám odpočinout. Potom vytvaruju dvě šišky.
4
Předehřeju troubu na 200 °C. Knedlíky uhladím, položím na plech a podliju trochou vody. Peču 15–20 minut, až budou mít zlatavou kůrku.
5
Mezitím se pustím do omáčky. Sušené houby zaliju vařící vodou a dám stranou. Čerstvé houby nakrájím na plátky.
6
V kastrolu rozpustím 30 g másla, přidám cibuli a nechám zesklovatět. Přidám petrželku a houby – vymačkané sušené nebo čerstvé.
7
Přisypu kmín a za stálého míchání dusím, dokud houby nezměknou.
8
Připravím si jíšku: na 50 g rozpuštěného másla nechám zesklovatět cibuli, přidám mouku, vymíchám světlou jíšku a za stálého šlehání přidávám 1 litr horké vody, až je omáčka hladká a hustá. Přidám do ní houbovou směs, sůl, pepř a obojí smetanu.
1
Začnu knedlíky. Pečivo nakrájím na kostičky a nechám oschnout.
2
V misce prošlehám žloutky a vmíchám 50 ml másla a 150 ml mléka. Vaječnou směs osolím a vliju na nakrájené kostičky pečiva. Lehce promíchám a nechám chvíli odležet.
3
Pak přidám petrželku, jemně zapracuju a posypu moukou. Z bílků vyšlehám sníh, který do směsi opatrně vmíchám, pak nechám odpočinout. Potom vytvaruju dvě šišky.
4
Předehřeju troubu na 200 °C. Knedlíky uhladím, položím na plech a podliju trochou vody. Peču 15–20 minut, až budou mít zlatavou kůrku.
5
Mezitím se pustím do omáčky. Sušené houby zaliju vařící vodou a dám stranou. Čerstvé houby nakrájím na plátky.
6
V kastrolu rozpustím 30 g másla, přidám cibuli a nechám zesklovatět. Přidám petrželku a houby – vymačkané sušené nebo čerstvé.
7
Přisypu kmín a za stálého míchání dusím, dokud houby nezměknou.
8
Připravím si jíšku: na 50 g rozpuštěného másla nechám zesklovatět cibuli, přidám mouku, vymíchám světlou jíšku a za stálého šlehání přidávám 1 litr horké vody, až je omáčka hladká a hustá. Přidám do ní houbovou směs, sůl, pepř a obojí smetanu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.