1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Změklé máslo smíchejte s tymiánem, solí a pepřem.
3
Sedlácké kuře si položte na pracovní plochu a ukazováčkem opatrně odtrhněte kůži od prsou. Do takto vzniklé kapsy vtlačte bylinkové máslo.
4
Do břišní dutiny kuřete dejte jednu větvičku bobkového listu, polovinu citronu a polovinu větviček tymiánu.
5
Nohy svažte provázkem, kuře dejte do pekáčku, osolte, opepřete, potřete extra máslem, okolo dejte zbylé bylinky a druhou půlku citronu, podlijte vínem a dejte péct na hodinu a čtvrt.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Změklé máslo smíchejte s tymiánem, solí a pepřem.
3
Sedlácké kuře si položte na pracovní plochu a ukazováčkem opatrně odtrhněte kůži od prsou. Do takto vzniklé kapsy vtlačte bylinkové máslo.
4
Do břišní dutiny kuřete dejte jednu větvičku bobkového listu, polovinu citronu a polovinu větviček tymiánu.
5
Nohy svažte provázkem, kuře dejte do pekáčku, osolte, opepřete, potřete extra máslem, okolo dejte zbylé bylinky a druhou půlku citronu, podlijte vínem a dejte péct na hodinu a čtvrt.