1
Oloupejte 300 g cibule, nakrájejte ji nadrobno a rozložte na dno pekáče.
2
Maso nakrájejte na kostky, vložte do mísy, osolte, opepřete a přisypte kmín. Přidejte prolisovaných 6 stroužků česneku a promíchejte s masem. Poté kostky masa rozložte na cibuli v pekáči.
3
Podlijte 200 ml vody a pečte 1 1⁄2 hodiny v troubě předehřáté na 160 °C. Během pečení občas promíchejte, a pokud by bylo třeba, ještě podlijte vodou.
4
Maso vyjměte z pekáče a odložte stranou. Na středním ohni odpařte zbývající vodu v pekáči, aby na dně zbyl jen tuk. Zaprašte moukou a orestujte za stálého míchání dozlatova. Přilijte 500 ml studené vody a za občasného míchání 20 minut povařte.
5
Zbylou cibuli oloupejte a nakrájejte najemno a česnek na plátky.
6
V hrnci rozehřejte sádlo a nechte na něm zesklovatět cibuli, vsypte česnek a krátce restujte. Přidejte mražený špenát, promíchejte, přiklopte poklicí a 15 minut vařte. Přilijte smetanu, osolte a nechte chvíli probublat.
7
Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě doměkka. Nechte vychladnout, oloupejte a najemno nastrouhejte. Do nastrouhaných brambor rozklepněte vejce, přisypte krupičku, lžičku soli a vypracujte těsto, ze kterého vytvarujte 3 válečky.
8
V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu, vložte knedlíky a vařte 20 minut. Vyjměte hotové knedlíky z hrnce a potřete rozpuštěným máslem, aby neokoraly.
1
Oloupejte 300 g cibule, nakrájejte ji nadrobno a rozložte na dno pekáče.
2
Maso nakrájejte na kostky, vložte do mísy, osolte, opepřete a přisypte kmín. Přidejte prolisovaných 6 stroužků česneku a promíchejte s masem. Poté kostky masa rozložte na cibuli v pekáči.
3
Podlijte 200 ml vody a pečte 1 1⁄2 hodiny v troubě předehřáté na 160 °C. Během pečení občas promíchejte, a pokud by bylo třeba, ještě podlijte vodou.
4
Maso vyjměte z pekáče a odložte stranou. Na středním ohni odpařte zbývající vodu v pekáči, aby na dně zbyl jen tuk. Zaprašte moukou a orestujte za stálého míchání dozlatova. Přilijte 500 ml studené vody a za občasného míchání 20 minut povařte.
5
Zbylou cibuli oloupejte a nakrájejte najemno a česnek na plátky.
6
V hrnci rozehřejte sádlo a nechte na něm zesklovatět cibuli, vsypte česnek a krátce restujte. Přidejte mražený špenát, promíchejte, přiklopte poklicí a 15 minut vařte. Přilijte smetanu, osolte a nechte chvíli probublat.
7
Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě doměkka. Nechte vychladnout, oloupejte a najemno nastrouhejte. Do nastrouhaných brambor rozklepněte vejce, přisypte krupičku, lžičku soli a vypracujte těsto, ze kterého vytvarujte 3 válečky.
8
V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu, vložte knedlíky a vařte 20 minut. Vyjměte hotové knedlíky z hrnce a potřete rozpuštěným máslem, aby neokoraly.