Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRozkvetlý salát s grilovaným sýrem halloumi
Albert logoAlbert logo
  • Rozkvetlý salát s grilovaným sýrem halloumi

Rozkvetlý salát s grilovaným sýrem halloumi

Rozkvetlý salát s grilovaným sýrem halloumi
Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Velikonoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Rýže divoká 180 g
  • Olej olivový 100 ml
  • Česnek 2 strouž.
  • Citron 1 ks
  • Hořčice dijonská 2 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Halloumi 225 g
  • Rukola 85 g
  • Baby špenát 85 g
  • Salátová okurka 1 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Máta 1 hrs.
  • Jablko 1 ks
  • Ředkvičky 2 ks
  • Květy
  • Rýže divoká 180 g
  • Olej olivový 100 ml
  • Česnek 2 strouž.
  • Citron 1 ks
  • Hořčice dijonská 2 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Halloumi 225 g
  • Rukola 85 g
  • Baby špenát 85 g
  • Salátová okurka 1 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Máta 1 hrs.
  • Jablko 1 ks
  • Ředkvičky 2 ks

Příprava

1
Uvařte 180 g rýže dle návodu na obalu. Sceďte a dejte ji do velké mísy. Mezitím si připravte dresink, do kterého vlijte 80 ml olivového oleje, přidejte 2 oloupané a rozmělněné stroužky česneku, 2 lžíce vymačkané šťávy z citronu a 2 lžičky dijonské hořčice. Jemně osolte a opepřete a vše promíchejte.
2
Na velké grilovací pánvi rozehřejte trošku olivového oleje a opečte na něm asi půl centimetru vysoké proužky sýra halloumi. Grilujte je asi 30 sekund z každé strany, dokud sýr lehce nezhnědne.
3
Do velké mísy dejte očištěnou zeleninu i ovoce: 85 g rukoly a listového špenátu, na kolečka nakrájenou okurku, oloupanou a na kolečka nakrájenou červenou cibuli, lístky máty, kousky zeleného jablka a plátky ředkviček. Rovnoměrně salát pokapejte připraveným dresinkem a poté odspodu promíchejte.
4
Ochutnejte a podle potřeby dochuťte salát ještě solí, pepřem nebo citronovou šťávou. Jako finále přidejte jedlé květy, můžete použít macešky, sedmikrásky, pampelišky, podběl, fialky nebo hluchavky. Jaro se nese na stůl.
1
Uvařte 180 g rýže dle návodu na obalu. Sceďte a dejte ji do velké mísy. Mezitím si připravte dresink, do kterého vlijte 80 ml olivového oleje, přidejte 2 oloupané a rozmělněné stroužky česneku, 2 lžíce vymačkané šťávy z citronu a 2 lžičky dijonské hořčice. Jemně osolte a opepřete a vše promíchejte.
2
Na velké grilovací pánvi rozehřejte trošku olivového oleje a opečte na něm asi půl centimetru vysoké proužky sýra halloumi. Grilujte je asi 30 sekund z každé strany, dokud sýr lehce nezhnědne.
3
Do velké mísy dejte očištěnou zeleninu i ovoce: 85 g rukoly a listového špenátu, na kolečka nakrájenou okurku, oloupanou a na kolečka nakrájenou červenou cibuli, lístky máty, kousky zeleného jablka a plátky ředkviček. Rovnoměrně salát pokapejte připraveným dresinkem a poté odspodu promíchejte.
4
Ochutnejte a podle potřeby dochuťte salát ještě solí, pepřem nebo citronovou šťávou. Jako finále přidejte jedlé květy, můžete použít macešky, sedmikrásky, pampelišky, podběl, fialky nebo hluchavky. Jaro se nese na stůl.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.