1
Uvařte 180 g rýže dle návodu na obalu. Sceďte a dejte ji do velké mísy. Mezitím si připravte dresink, do kterého vlijte 80 ml olivového oleje, přidejte 2 oloupané a rozmělněné stroužky česneku, 2 lžíce vymačkané šťávy z citronu a 2 lžičky dijonské hořčice. Jemně osolte a opepřete a vše promíchejte.
2
Na velké grilovací pánvi rozehřejte trošku olivového oleje a opečte na něm asi půl centimetru vysoké proužky sýra halloumi. Grilujte je asi 30 sekund z každé strany, dokud sýr lehce nezhnědne.
3
Do velké mísy dejte očištěnou zeleninu i ovoce: 85 g rukoly a listového špenátu, na kolečka nakrájenou okurku, oloupanou a na kolečka nakrájenou červenou cibuli, lístky máty, kousky zeleného jablka a plátky ředkviček. Rovnoměrně salát pokapejte připraveným dresinkem a poté odspodu promíchejte.
4
Ochutnejte a podle potřeby dochuťte salát ještě solí, pepřem nebo citronovou šťávou. Jako finále přidejte jedlé květy, můžete použít macešky, sedmikrásky, pampelišky, podběl, fialky nebo hluchavky. Jaro se nese na stůl.
1
Uvařte 180 g rýže dle návodu na obalu. Sceďte a dejte ji do velké mísy. Mezitím si připravte dresink, do kterého vlijte 80 ml olivového oleje, přidejte 2 oloupané a rozmělněné stroužky česneku, 2 lžíce vymačkané šťávy z citronu a 2 lžičky dijonské hořčice. Jemně osolte a opepřete a vše promíchejte.
2
Na velké grilovací pánvi rozehřejte trošku olivového oleje a opečte na něm asi půl centimetru vysoké proužky sýra halloumi. Grilujte je asi 30 sekund z každé strany, dokud sýr lehce nezhnědne.
3
Do velké mísy dejte očištěnou zeleninu i ovoce: 85 g rukoly a listového špenátu, na kolečka nakrájenou okurku, oloupanou a na kolečka nakrájenou červenou cibuli, lístky máty, kousky zeleného jablka a plátky ředkviček. Rovnoměrně salát pokapejte připraveným dresinkem a poté odspodu promíchejte.
4
Ochutnejte a podle potřeby dochuťte salát ještě solí, pepřem nebo citronovou šťávou. Jako finále přidejte jedlé květy, můžete použít macešky, sedmikrásky, pampelišky, podběl, fialky nebo hluchavky. Jaro se nese na stůl.