Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRozkvetlé cibule s dipem
Albert logoAlbert logo
  • Rozkvetlé cibule s dipem

Rozkvetlé cibule s dipem

Rozkvetlé cibule s dipem
Snadné
0-15 minut
4/5

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Majonéza 250 ml
  • Kečup 2 plž
  • Křen strouhaný 4 plž
  • Oregano sušené
  • Sůl
  • Chilli mleté
  • Mouka hladká 200 g
  • Pepř
  • Mléko 300 ml
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Vejce 2 ks
  • Tymián sušený
  • Kmín mletý
  • Cibule 2 ks
  • Olej slunečnicový
  • Majonéza 250 ml
  • Kečup 2 plž
  • Křen strouhaný 4 plž
  • Oregano sušené
  • Sůl
  • Chilli mleté
  • Mouka hladká 200 g
  • Pepř
  • Mléko 300 ml
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Vejce 2 ks
  • Tymián sušený
  • Kmín mletý
  • Cibule 2 ks
  • Olej slunečnicový

Příprava

1
Nejdřív si připravte dip. V misce smíchejte majonézu, kečup, křen, veškeré koření a sůl. Promíchanou omáčku uložte do lednice.
2
Oloupejte cibule, ale neodkrajujte kořínky. Ostrým nožem každou začněte dělit – dávejte přitom pozor, abyste nožem nerozkrojili kořen. Nejdřív ji nakrojte na čtvrtiny, pak na osminy a nakonec na šestnáctiny. Velmi opatrně cibule roztáhněte, aby se rozvila jako květ. V hrnci přiveďte k varu vodu a cibule do ní na minutu ponořte. Ihned poté je zchlaďte ledovou vodou – budou líp držet pohromadě. Nechte okapat.
3
V misce prošlehejte vejce s mlékem. V jiné misce smíchejte mouku, sůl a koření.
4
Cibule ponořte do mléka s vejcem. Počkejte, až zateče do všech zářezů. Pak celé cibule zasypte ochucenou moukou – měla by se dostat do všech zářezů. Postup zopakujte – cibule ponořte do mléka s vejcem a zasypte ochucenou moukou. Ve velkém kastrolu zahřejte vysokou vrstvu oleje, cibule by měly plavat a nedotýkat se dna. Osmažte je kořínky vzhůru dozlatova, trvá to asi 10 minut. Přebytečný tuk nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s dipem.
1
Nejdřív si připravte dip. V misce smíchejte majonézu, kečup, křen, veškeré koření a sůl. Promíchanou omáčku uložte do lednice.
2
Oloupejte cibule, ale neodkrajujte kořínky. Ostrým nožem každou začněte dělit – dávejte přitom pozor, abyste nožem nerozkrojili kořen. Nejdřív ji nakrojte na čtvrtiny, pak na osminy a nakonec na šestnáctiny. Velmi opatrně cibule roztáhněte, aby se rozvila jako květ. V hrnci přiveďte k varu vodu a cibule do ní na minutu ponořte. Ihned poté je zchlaďte ledovou vodou – budou líp držet pohromadě. Nechte okapat.
3
V misce prošlehejte vejce s mlékem. V jiné misce smíchejte mouku, sůl a koření.
4
Cibule ponořte do mléka s vejcem. Počkejte, až zateče do všech zářezů. Pak celé cibule zasypte ochucenou moukou – měla by se dostat do všech zářezů. Postup zopakujte – cibule ponořte do mléka s vejcem a zasypte ochucenou moukou. Ve velkém kastrolu zahřejte vysokou vrstvu oleje, cibule by měly plavat a nedotýkat se dna. Osmažte je kořínky vzhůru dozlatova, trvá to asi 10 minut. Přebytečný tuk nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s dipem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 34 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.