1
Králíka naporcujte, osolte a opepřete. Oloupejte 5 stroužků česneku, prolisujte je a potřete jimi králíka. Přichystejte si 200 g slaniny, každou porci králíka obalte a rozložte do pekáčku. Přidejte 4 snítky tymiánu, pokapejte lžící olivového oleje a podlijte 200 ml vody. Pečte hodinu v troubě na 160 °C přiklopené poklicí. Poté odklopte a pečte na 180 °C dalších 40 minut. Během pečení občas přelijte vzniklým výpekem. Pak vyjměte z pekáče a uchovejte v teple. Seškrábněte vše ze stran pekáče a spolu s výpekem promíchejte s 1 lžící hladké mouky. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Aby byla omáčka hladká, přeceďte ji.
2
V rendlíku rozehřejte lžíci másla a orestujte na něm 2 jarní cibulky na kolečka. Přidejte 500 g špenátu a nechte zavadnout. Na závěr přilijte 200 ml smetany, osolte a opepřete podle chuti, vmíchejte zbylé 2 prolisované stroužky česneku a nechte provařit.
3
Na šišky uvařte 450 g brambor ve slupce. Nechte je vychladnout, oloupejte a najemno nastrouhejte. Přidejte jedno vejce, špetku soli, 100 g hrubé mouky, lžíci škrobu a vypracujte nelepivé těsto. Plochu si podsypte 20 g hrubé mouky a vytvarujte z těsta válečky. Vařte ve vroucí vodě 7 minut. Vyjměte, osušte a poté ještě orestujte na lžíci rozpáleného oleje dozlatova.
4
Králíka podávejte přelitého omáčkou se špenátem a bramborovými šiškami. Veselé Velikonoce!
1
Králíka naporcujte, osolte a opepřete. Oloupejte 5 stroužků česneku, prolisujte je a potřete jimi králíka. Přichystejte si 200 g slaniny, každou porci králíka obalte a rozložte do pekáčku. Přidejte 4 snítky tymiánu, pokapejte lžící olivového oleje a podlijte 200 ml vody. Pečte hodinu v troubě na 160 °C přiklopené poklicí. Poté odklopte a pečte na 180 °C dalších 40 minut. Během pečení občas přelijte vzniklým výpekem. Pak vyjměte z pekáče a uchovejte v teple. Seškrábněte vše ze stran pekáče a spolu s výpekem promíchejte s 1 lžící hladké mouky. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Aby byla omáčka hladká, přeceďte ji.
2
V rendlíku rozehřejte lžíci másla a orestujte na něm 2 jarní cibulky na kolečka. Přidejte 500 g špenátu a nechte zavadnout. Na závěr přilijte 200 ml smetany, osolte a opepřete podle chuti, vmíchejte zbylé 2 prolisované stroužky česneku a nechte provařit.
3
Na šišky uvařte 450 g brambor ve slupce. Nechte je vychladnout, oloupejte a najemno nastrouhejte. Přidejte jedno vejce, špetku soli, 100 g hrubé mouky, lžíci škrobu a vypracujte nelepivé těsto. Plochu si podsypte 20 g hrubé mouky a vytvarujte z těsta válečky. Vařte ve vroucí vodě 7 minut. Vyjměte, osušte a poté ještě orestujte na lžíci rozpáleného oleje dozlatova.
4
Králíka podávejte přelitého omáčkou se špenátem a bramborovými šiškami. Veselé Velikonoce!