Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPikantní kapr a lehký bramborový salát
Albert logoAlbert logo
  • Pikantní kapr a lehký bramborový salát

Pikantní kapr a lehký bramborový salát

Pikantní kapr a lehký bramborový salát
Snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kapr filet 750 g
  • Mrkev 2 ks
  • Brambory typu A 500 g
  • Vejce 3 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Celer 1/4 ks
  • Majonéza 3 plž
  • Zakysaná smetana 3 plž
  • Olej slunečnicový 100 ml
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Kapary 2 plž
  • Sůl 1,5 člž
  • Paprika mletá sladká 2 plž
  • Kapr filet 750 g
  • Mrkev 2 ks
  • Brambory typu A 500 g
  • Vejce 3 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Celer 1/4 ks
  • Majonéza 3 plž
  • Zakysaná smetana 3 plž
  • Olej slunečnicový 100 ml
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Kapary 2 plž
  • Sůl 1,5 člž
  • Paprika mletá sladká 2 plž

Příprava

1
Česnek utřete se solí a poté vidličkou prošlehejte s olejem a mletou paprikou. Kapří maso osušte papírovou kuchyňskou utěrkou a pečlivě potřete česnekovou pastou. Připravené maso dejte do pekáče a pečte dvacet až třicet minut v troubě při teplotě 180 °C. Brambory dobře umyjte a uvařte v osolené vodě, aby byly stále pevné. Nejlepší je uvařit brambory den předem. Slupku z vychladlých brambor loupejte až těsně před zpracováním. Mrkev a celer očistěte a vcelku uvařte. Vajíčka uvařte natvrdo. Vše nechte úplně vychladnout. Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, brambory na hrubší kostky a cibuli nadrobno. Přesuňte do mísy, přidejte hořčici a promíchejte. Poté vmíchejte majonézu a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte kapary, nakrájená vajíčka, sůl a naposledy promíchejte.
1
Česnek utřete se solí a poté vidličkou prošlehejte s olejem a mletou paprikou. Kapří maso osušte papírovou kuchyňskou utěrkou a pečlivě potřete česnekovou pastou. Připravené maso dejte do pekáče a pečte dvacet až třicet minut v troubě při teplotě 180 °C. Brambory dobře umyjte a uvařte v osolené vodě, aby byly stále pevné. Nejlepší je uvařit brambory den předem. Slupku z vychladlých brambor loupejte až těsně před zpracováním. Mrkev a celer očistěte a vcelku uvařte. Vajíčka uvařte natvrdo. Vše nechte úplně vychladnout. Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, brambory na hrubší kostky a cibuli nadrobno. Přesuňte do mísy, přidejte hořčici a promíchejte. Poté vmíchejte majonézu a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte kapary, nakrájená vajíčka, sůl a naposledy promíchejte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě dnes

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě dnes

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě dnes

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.