Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyFazolový gulášek se selskou klobásou
Albert logoAlbert logo
  • Fazolový gulášek se selskou klobásou

Fazolový gulášek se selskou klobásou

Fazolový gulášek se selskou klobásou
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Klobása selská 2 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Paprika mletá uzená 1/2 člž
  • Brambory 300 g
  • Rajský protlak 2 plž
  • Chilli vločky 1 člž
  • Fazole bílé sterilované 400 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Rajčata krájená v plechovce 300 g
  • Fazole červené sterilované 200 g
  • Kapusta hlávková 3 hrs.
  • Voda 500 ml
  • Klobása selská 2 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Paprika mletá uzená 1/2 člž
  • Brambory 300 g
  • Rajský protlak 2 plž
  • Chilli vločky 1 člž
  • Fazole bílé sterilované 400 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Rajčata krájená v plechovce 300 g

Příprava

1
Cibuli očistěte a nakrájejte najemno. Mrkev a celer očistěte, omyjte a nakrájejte na kousky. V hrnci na rozehřátém oleji orestujte cibuli, přidejte mrkev, celer a vše opečte 3 minuty. Osolte, opepřete a přisypte chilli vločky, mletou uzenou papriku, tymián a očištěný, drcený česnek. Vše promíchejte a restujte.
2
Do hrnce přidejte rajčatový protlak a očištěné, na kostky nakrájené brambory. Fazole propláchněte pod vodou a nechte okapat. Vše vsypte do hrnce a znovu osolte a opepřete. Nakonec přidejte drcená rajčata, vodu a vše dobře promíchejte. Guláš přiveďte k varu a pomalu vařte 20 minut.
3
Klobásu nakrájejte na hrubší plátky a orestujte na pánvi.
4
Kapustu omyjte, zbavte listy stonku a nakrájejte na větší proužky. Spolu s orestovanou klobásou ji vložte do guláše a hrnec sundejte z plamene.
5
Podávat můžete s čerstvě rozpečeným chlebem a ozdobené tymiánem.
1
Cibuli očistěte a nakrájejte najemno. Mrkev a celer očistěte, omyjte a nakrájejte na kousky. V hrnci na rozehřátém oleji orestujte cibuli, přidejte mrkev, celer a vše opečte 3 minuty. Osolte, opepřete a přisypte chilli vločky, mletou uzenou papriku, tymián a očištěný, drcený česnek. Vše promíchejte a restujte.
2
Do hrnce přidejte rajčatový protlak a očištěné, na kostky nakrájené brambory. Fazole propláchněte pod vodou a nechte okapat. Vše vsypte do hrnce a znovu osolte a opepřete. Nakonec přidejte drcená rajčata, vodu a vše dobře promíchejte. Guláš přiveďte k varu a pomalu vařte 20 minut.
3
Klobásu nakrájejte na hrubší plátky a orestujte na pánvi.
4
Kapustu omyjte, zbavte listy stonku a nakrájejte na větší proužky. Spolu s orestovanou klobásou ji vložte do guláše a hrnec sundejte z plamene.
5
Podávat můžete s čerstvě rozpečeným chlebem a ozdobené tymiánem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.