1
Kořenovou zeleninu důkladně očistěte, nakrájejte na větší kusy, vložte do hrnce, přidejte oloupanou, přepůlenou cibuli a zprudka opečte na másle. Přidejte husí skelet z upečené husy, 50 g kuřecích jater, 50 g kuřecích srdíček, 3 oloupané stroužky česneku, bobkový list, 4 kuličky pepře, špetku muškátového květu a 4 kuličky nového koření. Zalijte vodou tak, aby byly suroviny ponořené. Přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni do změknutí zeleniny, přibližně 45 minut. Poté odeberte skelet, část kuřecích srdíček a ⅓ zeleniny, které uchovejte na ozdobu. Do vývaru přidejte 500 ml smetany, rozmixujte ponorným mixérem do hladké konzistence a přeceďte přes jemné síto, abyste dosáhli dokonalé jemnosti polévky. Dochuťte solí a pepřem. Odloženou ⅓ zeleniny nakrájejte na menší kostičky a zprudka opečte na pánvi.
2
Na knedlíčky smíchejte ořezky briošky, které vám zbyly z předkrmu, 2 hrsti čerstvé omyté petrželky, 30 g opečené anglické slaniny a vejce. Navlhčenýma rukama tvarujte z těsta kuličky o průměru 2 cm. Do hrnce nalijte vodu, osolte a přiveďte ji k varu. Knedlíčky vložte do vody a vařte přibližně 3 minuty dle velikosti knedlíčků. Pomocí vařečky zajistěte, aby se nepřilepily ke dnu nebo k sobě.
3
Na válu do 50 g hladké mouky udělejte důlek, vyklepněte do něj 2 vejce a vypracujte rukou v tuhé těsto. Rozválejte ho na pomoučeném válu na co nejtenčí placku, kterou rozkrájejte na středně široké nudličky, a vložte je do hrnce s vroucí osolenou vodou. Nudličky vařte přibližně 2 minuty a poté je sceďte.
4
Husí kaldoun servírujte s opečenou zeleninou, srdíčky, knedlíčkem, domácími nudlemi a nasekanou pažitkou.
1
Kořenovou zeleninu důkladně očistěte, nakrájejte na větší kusy, vložte do hrnce, přidejte oloupanou, přepůlenou cibuli a zprudka opečte na másle. Přidejte husí skelet z upečené husy, 50 g kuřecích jater, 50 g kuřecích srdíček, 3 oloupané stroužky česneku, bobkový list, 4 kuličky pepře, špetku muškátového květu a 4 kuličky nového koření. Zalijte vodou tak, aby byly suroviny ponořené. Přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni do změknutí zeleniny, přibližně 45 minut. Poté odeberte skelet, část kuřecích srdíček a ⅓ zeleniny, které uchovejte na ozdobu. Do vývaru přidejte 500 ml smetany, rozmixujte ponorným mixérem do hladké konzistence a přeceďte přes jemné síto, abyste dosáhli dokonalé jemnosti polévky. Dochuťte solí a pepřem. Odloženou ⅓ zeleniny nakrájejte na menší kostičky a zprudka opečte na pánvi.
2
Na knedlíčky smíchejte ořezky briošky, které vám zbyly z předkrmu, 2 hrsti čerstvé omyté petrželky, 30 g opečené anglické slaniny a vejce. Navlhčenýma rukama tvarujte z těsta kuličky o průměru 2 cm. Do hrnce nalijte vodu, osolte a přiveďte ji k varu. Knedlíčky vložte do vody a vařte přibližně 3 minuty dle velikosti knedlíčků. Pomocí vařečky zajistěte, aby se nepřilepily ke dnu nebo k sobě.
3
Na válu do 50 g hladké mouky udělejte důlek, vyklepněte do něj 2 vejce a vypracujte rukou v tuhé těsto. Rozválejte ho na pomoučeném válu na co nejtenčí placku, kterou rozkrájejte na středně široké nudličky, a vložte je do hrnce s vroucí osolenou vodou. Nudličky vařte přibližně 2 minuty a poté je sceďte.
4
Husí kaldoun servírujte s opečenou zeleninou, srdíčky, knedlíčkem, domácími nudlemi a nasekanou pažitkou.