1
Fazole je potřeba připravit den předem. Propláchněte je vodou a nechte přes noc namočené, aby do sebe vodu dostatečně absorbovaly.
2
Nakrájejte 150 g slaniny na kostičky. V hrnci ji opečte dokřupava a poté ji vysušte na papírové utěrce od přebytečné mastnoty.
3
Do hrnce dejte 2 lžíce olivového oleje a opečte na něm 2 cibule, 2 mrkve a 2 řapíky celeru. To vše nakrájené na malé kostičky. Opékejte doměkka a poté přidejte 2 prolisované stroužky česneku. Po 1 minutě zalijte vše 1 litrem vývaru a nechte přibližně 1 hodinu lehce probublávat na mírném stupni ohřevu.
4
Polovinu polévky odeberte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Pyré vraťte ke zbytku polévky, přidejte 400 g rajčatového pyré a 3/4 slaniny. Můžete dochutit ještě solí a pepřem a 5 minut nechte mírně povařit. Servírujte do talířů a ozdobte zbývající slaninou. Ať vám chutná.
1
Fazole je potřeba připravit den předem. Propláchněte je vodou a nechte přes noc namočené, aby do sebe vodu dostatečně absorbovaly.
2
Nakrájejte 150 g slaniny na kostičky. V hrnci ji opečte dokřupava a poté ji vysušte na papírové utěrce od přebytečné mastnoty.
3
Do hrnce dejte 2 lžíce olivového oleje a opečte na něm 2 cibule, 2 mrkve a 2 řapíky celeru. To vše nakrájené na malé kostičky. Opékejte doměkka a poté přidejte 2 prolisované stroužky česneku. Po 1 minutě zalijte vše 1 litrem vývaru a nechte přibližně 1 hodinu lehce probublávat na mírném stupni ohřevu.
4
Polovinu polévky odeberte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Pyré vraťte ke zbytku polévky, přidejte 400 g rajčatového pyré a 3/4 slaniny. Můžete dochutit ještě solí a pepřem a 5 minut nechte mírně povařit. Servírujte do talířů a ozdobte zbývající slaninou. Ať vám chutná.