1
Upečte si domácí šátečky plněné masovou směsí. Recept je velmi jednoduchý.
2
NEJPRVE SI PŘIPRAVTE TĚSTO:
3
V míse smíchejte mléko, droždí a cukr.
4
V jiné míse smíchejte mouku a sůl.
5
Uprostřed udělejte důlek a do něj vlijte drožďovou směs a olej.
6
Promíchejte, a pak v míse nebo na lehce pomoučněné pracovní ploše vypracujte těsto. Energicky jej hněťte dalších 10 minut.
7
Čistou mísu lehce vymažte olejem, položte do ní těsto a nechte jej hodinu kynout (dokud nezdvojnásobí svůj objem).
9
Olej rozpalte v pánvi, přidejte kostičky lilku a 5 minut opékejte. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
10
Naopak do pánve dejte další olej a 5 minut na něm opékejte cibuli.
11
Přidejte česnek a po další minutě, když se česnek krásně rozvoní, i mleté maso.
12
Zprudka opékejte a maso vařečkou drťte, aby se rozpadalo na co nejmenší kousky, které by měli ze všech stran zhnědnout.
13
Přidejte oregano, opečený lilek, rajče i petrželku. Směs důkladně osolte a dejte stranou zcela vychladnout.
15
Troubu předehřejte na 200 °C.
16
Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a chvíli ho znovu hněťte dohladka.
17
Pak jej rozdělte na čtyři díly. Každý postupně rozválejte do oválu širokého 15 cm a dlouhého asi 25 cm.
18
Doprostřed oválů rozdělte masovo-lilkovou směs a konce zahněte k sobě – podle fotografie –, aby prostředek zůstal volný.
19
Potřete lehce našlehaným vejcem a posypte sezamem.
20
Položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut dozlatova.
1
Upečte si domácí šátečky plněné masovou směsí. Recept je velmi jednoduchý.
2
NEJPRVE SI PŘIPRAVTE TĚSTO:
3
V míse smíchejte mléko, droždí a cukr.
4
V jiné míse smíchejte mouku a sůl.
5
Uprostřed udělejte důlek a do něj vlijte drožďovou směs a olej.
6
Promíchejte, a pak v míse nebo na lehce pomoučněné pracovní ploše vypracujte těsto. Energicky jej hněťte dalších 10 minut.
7
Čistou mísu lehce vymažte olejem, položte do ní těsto a nechte jej hodinu kynout (dokud nezdvojnásobí svůj objem).
9
Olej rozpalte v pánvi, přidejte kostičky lilku a 5 minut opékejte. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
10
Naopak do pánve dejte další olej a 5 minut na něm opékejte cibuli.
11
Přidejte česnek a po další minutě, když se česnek krásně rozvoní, i mleté maso.
12
Zprudka opékejte a maso vařečkou drťte, aby se rozpadalo na co nejmenší kousky, které by měli ze všech stran zhnědnout.
13
Přidejte oregano, opečený lilek, rajče i petrželku. Směs důkladně osolte a dejte stranou zcela vychladnout.
15
Troubu předehřejte na 200 °C.
16
Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a chvíli ho znovu hněťte dohladka.
17
Pak jej rozdělte na čtyři díly. Každý postupně rozválejte do oválu širokého 15 cm a dlouhého asi 25 cm.
18
Doprostřed oválů rozdělte masovo-lilkovou směs a konce zahněte k sobě – podle fotografie –, aby prostředek zůstal volný.
19
Potřete lehce našlehaným vejcem a posypte sezamem.
20
Položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut dozlatova.