1
Nejprve si připravte vídeňskou cibulku. Nakrájejte 2 oloupané cibule na tenké plátky a rozeberte je na kolečka. Obalte v hladké mouce a osmažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Nakonec je rozprostřete na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.
2
Zbylou cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a orestujte na oleji se slaninou nakrájenou na kostičky. Přidejte scezené kysané zelí, ½ lžičky soli, cukr, pepř, nové koření, bobkové listy a 5 minut duste. Zelí by mělo zůstat křupavé.
3
Oloupané brambory nakrájejte na stejně velké kousky, vložte do hrnce a vařte v osolené vodě doměkka. Poté je ručním mixérem spolu s máslem rozmixujte. Šlehejte a zároveň pomalu přilévejte horké mléko.
4
Panenku osolte, opepřete a posypte červenou paprikou. Rozložte vedle sebe plátky slaniny tak, aby se lehce překrývaly. Na ně položte panenku a zabalte.
5
Na rozpálené pánvi maso ze všech stran zprudka orestujte a poté vložte na 12 minut do předehřáté trouby na 170 °C.
6
Nechte maso 10 minut odpočinout, pak ho nakrájejte na plátky a podávejte se zelím, bramborovou kaší a cibulkou.
1
Nejprve si připravte vídeňskou cibulku. Nakrájejte 2 oloupané cibule na tenké plátky a rozeberte je na kolečka. Obalte v hladké mouce a osmažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Nakonec je rozprostřete na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.
2
Zbylou cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a orestujte na oleji se slaninou nakrájenou na kostičky. Přidejte scezené kysané zelí, ½ lžičky soli, cukr, pepř, nové koření, bobkové listy a 5 minut duste. Zelí by mělo zůstat křupavé.
3
Oloupané brambory nakrájejte na stejně velké kousky, vložte do hrnce a vařte v osolené vodě doměkka. Poté je ručním mixérem spolu s máslem rozmixujte. Šlehejte a zároveň pomalu přilévejte horké mléko.
4
Panenku osolte, opepřete a posypte červenou paprikou. Rozložte vedle sebe plátky slaniny tak, aby se lehce překrývaly. Na ně položte panenku a zabalte.
5
Na rozpálené pánvi maso ze všech stran zprudka orestujte a poté vložte na 12 minut do předehřáté trouby na 170 °C.
6
Nechte maso 10 minut odpočinout, pak ho nakrájejte na plátky a podávejte se zelím, bramborovou kaší a cibulkou.