Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMini galetky s rajčátky a smetanovým sýrem
Albert logoAlbert logo
  • Mini galetky s rajčátky a smetanovým sýrem

Mini galetky s rajčátky a smetanovým sýrem

Mini galetky s rajčátky a smetanovým sýrem
Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Francouzská
Vegetariánské
Párty
Předkrm

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Listové těsto 1 ks
  • Rajče 2 ks
  • Rajčata cherry 6 ks
  • Krémový čerstvý sýr 185 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Pepř
  • Vejce 1 ks
  • Sůl
  • Mák mletý 2 člž
  • Sezam 1 plž
  • Listové těsto 1 ks
  • Rajče 2 ks
  • Rajčata cherry 6 ks
  • Krémový čerstvý sýr 185 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Pepř
  • Vejce 1 ks
  • Sůl
  • Mák mletý 2 člž
  • Sezam 1 plž

Příprava

1
Listové těsto rozdělte na 6 dílů a vyválejte z nich placky o průměru 12 cm. Placky potřete 185 g čerstvého sýra.
2
Obě velká i 6 cherry rajčat omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Ty poté skládejte na vrstvu čerstvého sýra tak, aby zůstal alespoň 2 cm široký okraj každé placky. Kraje galetek postupně přiklápějte okolo rajčat.
3
Připravené galetky pokapejte lžící olivového oleje, osolte a opepřete. V misce rozmíchejte vejce a potřete okraje galetek. Smíchejte 2 lžičky máku a lžíci sezamu a okraje potřené vejcem semínky posypte.
4
Položte opatrně na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 200 °C po dobu 20–25 minut dozlatova. Ideální k letnímu večeru se skleničkou vína.
1
Listové těsto rozdělte na 6 dílů a vyválejte z nich placky o průměru 12 cm. Placky potřete 185 g čerstvého sýra.
2
Obě velká i 6 cherry rajčat omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Ty poté skládejte na vrstvu čerstvého sýra tak, aby zůstal alespoň 2 cm široký okraj každé placky. Kraje galetek postupně přiklápějte okolo rajčat.
3
Připravené galetky pokapejte lžící olivového oleje, osolte a opepřete. V misce rozmíchejte vejce a potřete okraje galetek. Smíchejte 2 lžičky máku a lžíci sezamu a okraje potřené vejcem semínky posypte.
4
Položte opatrně na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 200 °C po dobu 20–25 minut dozlatova. Ideální k letnímu večeru se skleničkou vína.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.