1
Rozřízněte podélně napůl 4 dýně, vydlabejte z nich semínka a vytvořte tak 4 „misky“ na polévku. Horní poloviny dýní zbavené semínek nakrájejte na kousky.
2
Cibuli oloupejte a najemno nasekejte. Nakrájejte na tenké plátky 2 oloupané stroužky česneku, 2 cm oloupaného zázvoru a 2 oloupané mrkve nakrájejte na kolečka. V hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje a orestujte na něm cibuli dozlatova. Přidejte česnek, kostičky dýně a mrkev. Restujte, přidejte sůl, pepř, lžičku kari a ½ lžičky římského kmínu.
3
Zalijte 700 ml vody, přidejte kostku bujónu a vařte 15 minut. Poté přidejte 200 g propláchnuté čočky a vařte dalších 15 minut. Vymačkejte šťávu z půlky citronu a vmíchejte ji do polévky.
4
Připravené misky z dýní rozložte na plech vyložený pečicím papírem a rozlijte do nich polévku. Kvůli barvě zapečte v troubě na 200 °C s funkcí gril po dobu 10 minut. Podávejte ozdobené lžící zakysané smetany, posypané nasekaným čerstvým koriandrem a jádry granátového jablka. Ideální předkrm na svatomartinskou hostinu.
1
Rozřízněte podélně napůl 4 dýně, vydlabejte z nich semínka a vytvořte tak 4 „misky“ na polévku. Horní poloviny dýní zbavené semínek nakrájejte na kousky.
2
Cibuli oloupejte a najemno nasekejte. Nakrájejte na tenké plátky 2 oloupané stroužky česneku, 2 cm oloupaného zázvoru a 2 oloupané mrkve nakrájejte na kolečka. V hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje a orestujte na něm cibuli dozlatova. Přidejte česnek, kostičky dýně a mrkev. Restujte, přidejte sůl, pepř, lžičku kari a ½ lžičky římského kmínu.
3
Zalijte 700 ml vody, přidejte kostku bujónu a vařte 15 minut. Poté přidejte 200 g propláchnuté čočky a vařte dalších 15 minut. Vymačkejte šťávu z půlky citronu a vmíchejte ji do polévky.
4
Připravené misky z dýní rozložte na plech vyložený pečicím papírem a rozlijte do nich polévku. Kvůli barvě zapečte v troubě na 200 °C s funkcí gril po dobu 10 minut. Podávejte ozdobené lžící zakysané smetany, posypané nasekaným čerstvým koriandrem a jádry granátového jablka. Ideální předkrm na svatomartinskou hostinu.