Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDýňová polévka v podzimních mističkách
Albert logoAlbert logo
  • Dýňová polévka  v podzimních mističkách

Dýňová polévka v podzimních mističkách

Dýňová polévka  v podzimních mističkách
Snadné
46-60 minut
5/5
Česká
Sváteční
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Dýně Hokkaidó 4 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Zázvor 2 cm
  • Mrkev 2 ks
  • Olej olivový 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Kari mleté 1 člž
  • Kmín římský 1/2 člž
  • Voda 700 ml
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Čočka červená 200 g
  • Citron 1/2 ks
  • Zakysaná smetana 4 plž
  • Koriandr čerstvý 4 snít.
  • Granátové jablko 1 ks
  • Dýně Hokkaidó 4 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Zázvor 2 cm
  • Mrkev 2 ks
  • Olej olivový 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Kari mleté 1 člž
  • Kmín římský 1/2 člž
  • Voda 700 ml
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Čočka červená 200 g
  • Citron 1/2 ks
  • Zakysaná smetana 4 plž

Příprava

1
Rozřízněte podélně napůl 4 dýně, vydlabejte z nich semínka a vytvořte tak 4 „misky“ na polévku. Horní poloviny dýní zbavené semínek nakrájejte na kousky.
2
Cibuli oloupejte a najemno nasekejte. Nakrájejte na tenké plátky 2 oloupané stroužky česneku, 2 cm oloupaného zázvoru a 2 oloupané mrkve nakrájejte na kolečka. V hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje a orestujte na něm cibuli dozlatova. Přidejte česnek, kostičky dýně a mrkev. Restujte, přidejte sůl, pepř, lžičku kari a ½ lžičky římského kmínu.
3
Zalijte 700 ml vody, přidejte kostku bujónu a vařte 15 minut. Poté přidejte 200 g propláchnuté čočky a vařte dalších 15 minut. Vymačkejte šťávu z půlky citronu a vmíchejte ji do polévky.
4
Připravené misky z dýní rozložte na plech vyložený pečicím papírem a rozlijte do nich polévku. Kvůli barvě zapečte v troubě na 200 °C s funkcí gril po dobu 10 minut. Podávejte ozdobené lžící zakysané smetany, posypané nasekaným čerstvým koriandrem a jádry granátového jablka. Ideální předkrm na svatomartinskou hostinu.
1
Rozřízněte podélně napůl 4 dýně, vydlabejte z nich semínka a vytvořte tak 4 „misky“ na polévku. Horní poloviny dýní zbavené semínek nakrájejte na kousky.
2
Cibuli oloupejte a najemno nasekejte. Nakrájejte na tenké plátky 2 oloupané stroužky česneku, 2 cm oloupaného zázvoru a 2 oloupané mrkve nakrájejte na kolečka. V hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje a orestujte na něm cibuli dozlatova. Přidejte česnek, kostičky dýně a mrkev. Restujte, přidejte sůl, pepř, lžičku kari a ½ lžičky římského kmínu.
3
Zalijte 700 ml vody, přidejte kostku bujónu a vařte 15 minut. Poté přidejte 200 g propláchnuté čočky a vařte dalších 15 minut. Vymačkejte šťávu z půlky citronu a vmíchejte ji do polévky.
4
Připravené misky z dýní rozložte na plech vyložený pečicím papírem a rozlijte do nich polévku. Kvůli barvě zapečte v troubě na 200 °C s funkcí gril po dobu 10 minut. Podávejte ozdobené lžící zakysané smetany, posypané nasekaným čerstvým koriandrem a jádry granátového jablka. Ideální předkrm na svatomartinskou hostinu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o dýni Hokkaidó měli vědět
    Víte, že dýně Hokkaidó před jakoukoli tepelnou úpravou nemusíte loupat?
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.