1
Mouku smíchejte se solí a postupně přidávejte vejce, kúru a mléko slité se 100 ml vody, abyste získali hladké těsto. Nechte jej třicet minut odpočinout a teprve poté do něj vmíchejte rozpuštěné máslo. Rozpalte pánev, lehce ji potřete máslem a z těsta nasmažte palačinky.
2
Tvaroh smíchejte s vanilkovým extraktem, lžící cukru a lžící mléka do hladké hmoty. Máslo rozpusťte ve velké pánvi, přidejte jablka, dvě lžíce cukru. Opékejte, aby jablka začala karamelizovat. Přidejte půlku borůvek, promíchejte.
3
Zbylé borůvky rozvařte se třemi lžícemi cukru a šťávou z citronu na omáčku.
4
Palačinky rozprostřete na pracovní plochu, na každou dejte část tvarohové náplně, pak jablka s borůvkami a přeložte do obálky. Posypte skořicovým cukrem a při 180 °C je patnáct minut zapékejte. Podávejte s borůvkovou omáčkou.
1
Mouku smíchejte se solí a postupně přidávejte vejce, kúru a mléko slité se 100 ml vody, abyste získali hladké těsto. Nechte jej třicet minut odpočinout a teprve poté do něj vmíchejte rozpuštěné máslo. Rozpalte pánev, lehce ji potřete máslem a z těsta nasmažte palačinky.
2
Tvaroh smíchejte s vanilkovým extraktem, lžící cukru a lžící mléka do hladké hmoty. Máslo rozpusťte ve velké pánvi, přidejte jablka, dvě lžíce cukru. Opékejte, aby jablka začala karamelizovat. Přidejte půlku borůvek, promíchejte.
3
Zbylé borůvky rozvařte se třemi lžícemi cukru a šťávou z citronu na omáčku.
4
Palačinky rozprostřete na pracovní plochu, na každou dejte část tvarohové náplně, pak jablka s borůvkami a přeložte do obálky. Posypte skořicovým cukrem a při 180 °C je patnáct minut zapékejte. Podávejte s borůvkovou omáčkou.