Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLentilková louka
Albert logoAlbert logo
  • Lentilková louka

Lentilková louka

Lentilková louka
Náročné
46-60 minut
4/5
Česká

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Sůl
  • Vejce 4 ks
  • Cukr moučkový 100 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Mouka hladká 100 g
  • Solamyl 50 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Pudink mandlový 2 ks
  • Mouka hrubá
  • Mléko 500 ml
  • Cukr krupicový 8 plž
  • Potravinářské barvivo
  • Jahody 350 g
  • Lentilky 80 g
  • Máslo 250 g
  • Sůl
  • Vejce 4 ks
  • Cukr moučkový 100 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Mouka hladká 100 g
  • Solamyl 50 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Pudink mandlový 2 ks
  • Mouka hrubá
  • Mléko 500 ml
  • Cukr krupicový 8 plž
  • Potravinářské barvivo
  • Jahody 350 g
  • Lentilky 80 g
  • Máslo 250 g

Příprava

1
Oddělte žloutky od bílků. K bílkům přidejte 4 lžíce studené vody, špetku soli a ušlehejte je do tuha. Pak k bílkům přimíchejte oba cukry a po jednom zašlehejte žloutky. Mouku přesejte do mísy, přisypte solamyl a prášek do pečiva a pak směs postupně přidejte k vejcím.
2
Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou a pak do ní vlijte těsto. Pečte při 175 °C zhruba pětadvacet minut. Vyndejte z trouby. Zchladlý korpus vodorovně rozkrojte.
3
Pudinkové prášky nasypte do většího hrnku a rozmíchejte je v troše mléka. Zbývající mléko přiveďte k varu, pak k němu vlijte rozmíchaný prášek a vařte do zhoustnutí. Nechte zcela zchladnout, přimíchejte změklé máslo a krupicový cukr. Nakonec zabarvěte pár kapkami zeleného barviva. Polovinu krému dejte stranou. Do druhé poloviny vmíchejte jahody nakrájené na kousky. Krém ochucený jahodami dejte na spodní díl korpusu, přiklopte druhou částí korpusu a pak boky i vršek dortu potřete druhou polovinou krému. Ozdobte lentilkami.
1
Oddělte žloutky od bílků. K bílkům přidejte 4 lžíce studené vody, špetku soli a ušlehejte je do tuha. Pak k bílkům přimíchejte oba cukry a po jednom zašlehejte žloutky. Mouku přesejte do mísy, přisypte solamyl a prášek do pečiva a pak směs postupně přidejte k vejcím.
2
Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou a pak do ní vlijte těsto. Pečte při 175 °C zhruba pětadvacet minut. Vyndejte z trouby. Zchladlý korpus vodorovně rozkrojte.
3
Pudinkové prášky nasypte do většího hrnku a rozmíchejte je v troše mléka. Zbývající mléko přiveďte k varu, pak k němu vlijte rozmíchaný prášek a vařte do zhoustnutí. Nechte zcela zchladnout, přimíchejte změklé máslo a krupicový cukr. Nakonec zabarvěte pár kapkami zeleného barviva. Polovinu krému dejte stranou. Do druhé poloviny vmíchejte jahody nakrájené na kousky. Krém ochucený jahodami dejte na spodní díl korpusu, přiklopte druhou částí korpusu a pak boky i vršek dortu potřete druhou polovinou krému. Ozdobte lentilkami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.