1
Lilek nakrájejte na kostičky, osolte je a nechte 15 minut vypotit. Mezitím nakrájejte petrželku – část přidejte do mísy s mletým masem. Osolte, opepřete a maso rukou promíchejte. Vytvarujte asi 20 kuliček Na talířek nasypte fenyklová semínka a obalte v nich masové kuličky. Dejte je na chvíli do lednice, aby se trochu zpevnily.
2
Lilek vymačkejte, abyste ho zbavili vody, a postupně v hlubší pánvi osmahněte na oleji, trvá to asi 10 minut, Do oleje pak přidejte česnek, vmíchejte chilli omáčku a balzamikový ocet, rajčata a trochu vody. Osolte, opepřete a na mírném ohni vařte omáčku asi 10 minut do zhoustnutí.
3
Mezitím v další pánvi osmahněte dozlatohněda masové kuličky. Polentu uvařte podle návodu na obalu a přidejte do ní máslo a část parmazánu. Dobře zamíchejte.
4
Opečené masové kuličky smíchejte s omáčkou. Na talíře servírujte nejdříve polentu, na ni masové kuličky s omáčkou. Nakonec posypte petrželkou a zbylým parmazánem.
1
Lilek nakrájejte na kostičky, osolte je a nechte 15 minut vypotit. Mezitím nakrájejte petrželku – část přidejte do mísy s mletým masem. Osolte, opepřete a maso rukou promíchejte. Vytvarujte asi 20 kuliček Na talířek nasypte fenyklová semínka a obalte v nich masové kuličky. Dejte je na chvíli do lednice, aby se trochu zpevnily.
2
Lilek vymačkejte, abyste ho zbavili vody, a postupně v hlubší pánvi osmahněte na oleji, trvá to asi 10 minut, Do oleje pak přidejte česnek, vmíchejte chilli omáčku a balzamikový ocet, rajčata a trochu vody. Osolte, opepřete a na mírném ohni vařte omáčku asi 10 minut do zhoustnutí.
3
Mezitím v další pánvi osmahněte dozlatohněda masové kuličky. Polentu uvařte podle návodu na obalu a přidejte do ní máslo a část parmazánu. Dobře zamíchejte.
4
Opečené masové kuličky smíchejte s omáčkou. Na talíře servírujte nejdříve polentu, na ni masové kuličky s omáčkou. Nakonec posypte petrželkou a zbylým parmazánem.