1
Odstraňte stonky, abyste artyčok mohli „posadit“. Odřízněte ostré špičky lístků a řezy potřete citronem. Všechny artyčoky dejte do pekáčku.
2
Smíchejte strouhanku, sýry, česnek, pepř, máslo a olej, směs zpracujte prsty a naplňte jí mezery mezi jednotlivými lístky artyčoku.
3
Zahřejte troubu na 200°C. Do pekáčku k artyčokům nalijte víno a vodu a přidejte půlky citronu. Zakryjte alobalem a pečte 40–50 minut, dokud ostrým nožem zlehka neproříznete celý artyčok. Odstraňte alobal a pečte ještě 5–10 minut, aby náplň zezlátla.
4
Servírujte na talíř a jezte teplé tak, že odlupujete jednotlivé lístky artyčoku spolu se strouhankovou náplní a vnitřní konec lístku protáhnete mezi zuby, abyste snědli měkkou a chutnou část artyčoku. Uprostřed zůstane srdíčko, které odřízněte od stonku, rozpulte a pochutnejte si na nejlepší části artyčoku.
1
Odstraňte stonky, abyste artyčok mohli „posadit“. Odřízněte ostré špičky lístků a řezy potřete citronem. Všechny artyčoky dejte do pekáčku.
2
Smíchejte strouhanku, sýry, česnek, pepř, máslo a olej, směs zpracujte prsty a naplňte jí mezery mezi jednotlivými lístky artyčoku.
3
Zahřejte troubu na 200°C. Do pekáčku k artyčokům nalijte víno a vodu a přidejte půlky citronu. Zakryjte alobalem a pečte 40–50 minut, dokud ostrým nožem zlehka neproříznete celý artyčok. Odstraňte alobal a pečte ještě 5–10 minut, aby náplň zezlátla.
4
Servírujte na talíř a jezte teplé tak, že odlupujete jednotlivé lístky artyčoku spolu se strouhankovou náplní a vnitřní konec lístku protáhnete mezi zuby, abyste snědli měkkou a chutnou část artyčoku. Uprostřed zůstane srdíčko, které odřízněte od stonku, rozpulte a pochutnejte si na nejlepší části artyčoku.