1
Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Křehké špičky odložte prozatím stranou. Zbylé stonky nakrájejte nahrubo, vložte je do vroucí osolené vody a vařte přibližně 4 až 5 minut.
2
Mezitím nalijte do rendlíku smetanu, přidejte celé stroužky česneku a přiveďte k varu. Poté sejměte z ohně a vyjměte česnek. Vařený chřest slijte a nechte okapat, případně ho osušte. Následně vsypte chřest spolu se strouhaným parmazánem do rendlíku se smetanou a rozmixujte do hladka. Vzniklou omáčku dochuťte solí.
3
Připravte si těstoviny. Uvařte je podle návodu na obalu a následně sceďte. Uvařené těstoviny vložte na talíř a přelijte omáčkou. Nakonec přidejte křehké špičky chřestu a posypte hoblinkami parmazánu.
1
Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Křehké špičky odložte prozatím stranou. Zbylé stonky nakrájejte nahrubo, vložte je do vroucí osolené vody a vařte přibližně 4 až 5 minut.
2
Mezitím nalijte do rendlíku smetanu, přidejte celé stroužky česneku a přiveďte k varu. Poté sejměte z ohně a vyjměte česnek. Vařený chřest slijte a nechte okapat, případně ho osušte. Následně vsypte chřest spolu se strouhaným parmazánem do rendlíku se smetanou a rozmixujte do hladka. Vzniklou omáčku dochuťte solí.
3
Připravte si těstoviny. Uvařte je podle návodu na obalu a následně sceďte. Uvařené těstoviny vložte na talíř a přelijte omáčkou. Nakonec přidejte křehké špičky chřestu a posypte hoblinkami parmazánu.