1
Vyložte plech pečicím papírem a na něj nasypte vlašské ořechy. Přidejte med, promíchejte a nechte pět minut zapéct v troubě při teplotě 200 °C. Po vychladnutí nasekejte a smíchejte s žervé, nakrájeným rozmarýnem a šalvějí.
2
Kuře omyjte a poté dobře osušte. Do břišní dutiny vložte jablko nakrájené na čtvrtiny a palici česneku překrojenou přes stroužky na polovinu. Pomocí prstů opatrně uvolněte kůži od masa, co nejdál to jde, a vzniklý prostor naplňte ochuceným žervé. Pokud nevyužijete celé množství, protože záleží na velikosti kuřete, nechte zbytek zatím stranou.
3
Kuře zvenku potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Kuchyňským provázkem svažte nohy k sobě.
4
Pekáč vyložte polovinou hroznového vína. Zbylé jablko nakrájejte a také dejte do pekáče. Pokud vám zbylo žervé s ořechy, přidejte ho k ovoci. Na ně položte připravené kuře prsíčky nahoru. Vložte do předehřáté trouby a pečte 45 minut.
5
Zatímco se kuře peče, svařte cider, kterým se bude kuře potírat. Nalijte ho do hrnce a vařte, dokud se objem nezredukuje na polovinu. Poté jím potřete kuře, vraťte do trouby a pečte další půl hodinu. Dopřejte kuřeti druhý nátěr ciderem, přidejte do pekáče zbytek hroznového vína a nechte ještě 15–20 minut dopéct.
6
Pekáč s upečeným kuřetem vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočinout. Poté rozdělte na porce a podávejte.
1
Vyložte plech pečicím papírem a na něj nasypte vlašské ořechy. Přidejte med, promíchejte a nechte pět minut zapéct v troubě při teplotě 200 °C. Po vychladnutí nasekejte a smíchejte s žervé, nakrájeným rozmarýnem a šalvějí.
2
Kuře omyjte a poté dobře osušte. Do břišní dutiny vložte jablko nakrájené na čtvrtiny a palici česneku překrojenou přes stroužky na polovinu. Pomocí prstů opatrně uvolněte kůži od masa, co nejdál to jde, a vzniklý prostor naplňte ochuceným žervé. Pokud nevyužijete celé množství, protože záleží na velikosti kuřete, nechte zbytek zatím stranou.
3
Kuře zvenku potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Kuchyňským provázkem svažte nohy k sobě.
4
Pekáč vyložte polovinou hroznového vína. Zbylé jablko nakrájejte a také dejte do pekáče. Pokud vám zbylo žervé s ořechy, přidejte ho k ovoci. Na ně položte připravené kuře prsíčky nahoru. Vložte do předehřáté trouby a pečte 45 minut.
5
Zatímco se kuře peče, svařte cider, kterým se bude kuře potírat. Nalijte ho do hrnce a vařte, dokud se objem nezredukuje na polovinu. Poté jím potřete kuře, vraťte do trouby a pečte další půl hodinu. Dopřejte kuřeti druhý nátěr ciderem, přidejte do pekáče zbytek hroznového vína a nechte ještě 15–20 minut dopéct.
6
Pekáč s upečeným kuřetem vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočinout. Poté rozdělte na porce a podávejte.