1
Do mísy prosejte 400 g hladké mouky, pak vsypte kokos, měkké máslo nakrájené na kostky, 160 g moučkového cukru a 3 žloutky. Bílky dejte stranou. Vše vypracujte na hladké těsto a zabalte ho do potravinářské fólie. Dejte na 4 hodiny odležet do lednice nebo použijte hotové kokosové těsto Albert.
2
Na pomoučeném vále vyválejte kokosové těsto na 3 mm silnou placku a vykrajovátkem vykrojte hvězdy o velikosti 6 cm. Pro slepení budete potřebovat stejný počet plných hvězd na spodní část a hvězd s otvorem na horní část.
3
Spodní hvězdy opatrně přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Na druhý plech vyložený pečicím papírem opatrně přendejte hvězdy s otvorem.
4
Plné hvězdy pečte v troubě předehřáté na 180 °C 8 minut. Hvězdy s otvorem pečte na stejnou teplotu pouze 6 minut.
5
Upečené cukroví nechte zcela vychladnout na mřížce. Horní poloviny s otvorem posypte moučkovým cukrem.
6
Čokoládu nalámejte na kousky, vsypte do žáruvzdorné misky a rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte smetanu a vše metličkou promíchejte na krém.
7
Krém přendejte do cukrářského pytlíku a na spodní poloviny hvězd naneste množství o velikosti lískového ořechu. Přikryjte horní polovinou hvězdy, opatrně přitiskněte a nechte zaschnout.
8
Následně cukroví uložte do papírové krabice.
1
Do mísy prosejte 400 g hladké mouky, pak vsypte kokos, měkké máslo nakrájené na kostky, 160 g moučkového cukru a 3 žloutky. Bílky dejte stranou. Vše vypracujte na hladké těsto a zabalte ho do potravinářské fólie. Dejte na 4 hodiny odležet do lednice nebo použijte hotové kokosové těsto Albert.
2
Na pomoučeném vále vyválejte kokosové těsto na 3 mm silnou placku a vykrajovátkem vykrojte hvězdy o velikosti 6 cm. Pro slepení budete potřebovat stejný počet plných hvězd na spodní část a hvězd s otvorem na horní část.
3
Spodní hvězdy opatrně přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Na druhý plech vyložený pečicím papírem opatrně přendejte hvězdy s otvorem.
4
Plné hvězdy pečte v troubě předehřáté na 180 °C 8 minut. Hvězdy s otvorem pečte na stejnou teplotu pouze 6 minut.
5
Upečené cukroví nechte zcela vychladnout na mřížce. Horní poloviny s otvorem posypte moučkovým cukrem.
6
Čokoládu nalámejte na kousky, vsypte do žáruvzdorné misky a rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte smetanu a vše metličkou promíchejte na krém.
7
Krém přendejte do cukrářského pytlíku a na spodní poloviny hvězd naneste množství o velikosti lískového ořechu. Přikryjte horní polovinou hvězdy, opatrně přitiskněte a nechte zaschnout.
8
Následně cukroví uložte do papírové krabice.