1
Z trošky mléka, droždí a špetky cukru nechte vzejít kvásek. Kvásek smíchejte s ostatními surovinami, vypracujte těsto a nechte ho zhruba 1 hodinu kynout, až zdvojnásobí objem.
2
Těsto rozdělte na pomoučněném vále na 10 dílů a nechte 20 minut kynout.
3
Pak bochánky rozválejte na placku a smotejte loupáky. Přesuňte je na pečicím papírem vyložený plech, přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.
4
Troubu předehřejte na 180 °C. Loupáky potřete rozšlehaným vejcem a posypte mákem.
5
Pečte 15–20 minut. Pokud loupáky potřete ihned po vytažení z trouby cukrem rozmíchaným v trošce vody a rumu, budou se krásně lesknout.
1
Z trošky mléka, droždí a špetky cukru nechte vzejít kvásek. Kvásek smíchejte s ostatními surovinami, vypracujte těsto a nechte ho zhruba 1 hodinu kynout, až zdvojnásobí objem.
2
Těsto rozdělte na pomoučněném vále na 10 dílů a nechte 20 minut kynout.
3
Pak bochánky rozválejte na placku a smotejte loupáky. Přesuňte je na pečicím papírem vyložený plech, přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.
4
Troubu předehřejte na 180 °C. Loupáky potřete rozšlehaným vejcem a posypte mákem.
5
Pečte 15–20 minut. Pokud loupáky potřete ihned po vytažení z trouby cukrem rozmíchaným v trošce vody a rumu, budou se krásně lesknout.