Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVánoční srnčí hřbet
Albert logoAlbert logo
  • Vánoční srnčí hřbet

Vánoční srnčí hřbet

Čtenáře Albert magazínu jsem chtěla inspirovat receptem na sladký hřbet, který připravovala moje babička ze Slovenska, která měla devět dětí. Tedy většinou byl hned snědený a my dodnes dodržujeme tento recept jako tradici a na Vánoce u nás nesmí chybět.
Vánoční srnčí hřbet
Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Máslo 125 g
  • Cukr moučkový 140 g
  • Sůl
  • Piškoty 80 g
  • Mandle 200 g
  • Vejce 6 ks
  • Čokoláda hořká 120 g
  • Kaki 1/2 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 70 ml
  • Čokoláda mléčná 40 g
  • Máslo 125 g
  • Cukr moučkový 140 g
  • Sůl
  • Piškoty 80 g
  • Mandle 200 g
  • Vejce 6 ks
  • Čokoláda hořká 120 g
  • Kaki 1/2 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 70 ml
  • Čokoláda mléčná 40 g

Příprava

1
V míse utřete 125 g změklého másla se 140 g moučkového cukru, přidejte 6 žloutků z vajec a bílky dejte stranou. Směs vymíchejte společně do hladké pěny. Z bílků ušlehejte pevný sníh.
2
Namelte najemno 120 g mandlí s 60 g piškotů a promíchejte s těstem. Rozpusťte nad vodní lázní 70 g hořké čokolády a vmíchejte ji také do těsta. Nasekejte na kousky 60 g mandlí a 20 g piškotů a přidejte je do těsta. Těstem naplňte formu na biskupský chlebíček vyloženou pečicím papírem a vložte do studené trouby. Poté nastavte na 180 °C a pečte 30 minut. Po půlhodině vypněte teplotu a nechte ještě 15 minut dojít.
3
Vyjměte hřbet z trouby a nechte vychladnout. Rozpusťte zbylých 50 g hořké čokolády v 70 ml vroucí smetany, dokud nevznikne hustá omáčka. Tou naplňte cukrářský pytlík a nastříkejte polevu na obrácený a vychladlý hřbet.
4
Oloupejte a nakrájejte na plátky a poté na trojúhelníčky 1⁄2 kaki a naskládejte na srnčí hřbet zalitý čokoládou. Dozdobte zbylými 20 g mandlí. Rozpusťte 40 g mléčné čokolády a nalijte ji na pečicí papír na plechu. Po ztuhnutí seškrábněte čepelí nože tak, abyste vytvořili hoblinky čokolády. Jimi dozdobte vrch chlebíčku. Dokonalý vánoční dezert můžete podávat. Nejvíce si jej užijete u vánoční pohádky.
1
V míse utřete 125 g změklého másla se 140 g moučkového cukru, přidejte 6 žloutků z vajec a bílky dejte stranou. Směs vymíchejte společně do hladké pěny. Z bílků ušlehejte pevný sníh.
2
Namelte najemno 120 g mandlí s 60 g piškotů a promíchejte s těstem. Rozpusťte nad vodní lázní 70 g hořké čokolády a vmíchejte ji také do těsta. Nasekejte na kousky 60 g mandlí a 20 g piškotů a přidejte je do těsta. Těstem naplňte formu na biskupský chlebíček vyloženou pečicím papírem a vložte do studené trouby. Poté nastavte na 180 °C a pečte 30 minut. Po půlhodině vypněte teplotu a nechte ještě 15 minut dojít.
3
Vyjměte hřbet z trouby a nechte vychladnout. Rozpusťte zbylých 50 g hořké čokolády v 70 ml vroucí smetany, dokud nevznikne hustá omáčka. Tou naplňte cukrářský pytlík a nastříkejte polevu na obrácený a vychladlý hřbet.
4
Oloupejte a nakrájejte na plátky a poté na trojúhelníčky 1⁄2 kaki a naskládejte na srnčí hřbet zalitý čokoládou. Dozdobte zbylými 20 g mandlí. Rozpusťte 40 g mléčné čokolády a nalijte ji na pečicí papír na plechu. Po ztuhnutí seškrábněte čepelí nože tak, abyste vytvořili hoblinky čokolády. Jimi dozdobte vrch chlebíčku. Dokonalý vánoční dezert můžete podávat. Nejvíce si jej užijete u vánoční pohádky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.