1
V míse utřete 125 g změklého másla se 140 g moučkového cukru, přidejte 6 žloutků z vajec a bílky dejte stranou. Směs vymíchejte společně do hladké pěny. Z bílků ušlehejte pevný sníh.
2
Namelte najemno 120 g mandlí s 60 g piškotů a promíchejte s těstem. Rozpusťte nad vodní lázní 70 g hořké čokolády a vmíchejte ji také do těsta. Nasekejte na kousky 60 g mandlí a 20 g piškotů a přidejte je do těsta. Těstem naplňte formu na biskupský chlebíček vyloženou pečicím papírem a vložte do studené trouby. Poté nastavte na 180 °C a pečte 30 minut. Po půlhodině vypněte teplotu a nechte ještě 15 minut dojít.
3
Vyjměte hřbet z trouby a nechte vychladnout. Rozpusťte zbylých 50 g hořké čokolády v 70 ml vroucí smetany, dokud nevznikne hustá omáčka. Tou naplňte cukrářský pytlík a nastříkejte polevu na obrácený a vychladlý hřbet.
4
Oloupejte a nakrájejte na plátky a poté na trojúhelníčky 1⁄2 kaki a naskládejte na srnčí hřbet zalitý čokoládou. Dozdobte zbylými 20 g mandlí. Rozpusťte 40 g mléčné čokolády a nalijte ji na pečicí papír na plechu. Po ztuhnutí seškrábněte čepelí nože tak, abyste vytvořili hoblinky čokolády. Jimi dozdobte vrch chlebíčku. Dokonalý vánoční dezert můžete podávat. Nejvíce si jej užijete u vánoční pohádky.
1
V míse utřete 125 g změklého másla se 140 g moučkového cukru, přidejte 6 žloutků z vajec a bílky dejte stranou. Směs vymíchejte společně do hladké pěny. Z bílků ušlehejte pevný sníh.
2
Namelte najemno 120 g mandlí s 60 g piškotů a promíchejte s těstem. Rozpusťte nad vodní lázní 70 g hořké čokolády a vmíchejte ji také do těsta. Nasekejte na kousky 60 g mandlí a 20 g piškotů a přidejte je do těsta. Těstem naplňte formu na biskupský chlebíček vyloženou pečicím papírem a vložte do studené trouby. Poté nastavte na 180 °C a pečte 30 minut. Po půlhodině vypněte teplotu a nechte ještě 15 minut dojít.
3
Vyjměte hřbet z trouby a nechte vychladnout. Rozpusťte zbylých 50 g hořké čokolády v 70 ml vroucí smetany, dokud nevznikne hustá omáčka. Tou naplňte cukrářský pytlík a nastříkejte polevu na obrácený a vychladlý hřbet.
4
Oloupejte a nakrájejte na plátky a poté na trojúhelníčky 1⁄2 kaki a naskládejte na srnčí hřbet zalitý čokoládou. Dozdobte zbylými 20 g mandlí. Rozpusťte 40 g mléčné čokolády a nalijte ji na pečicí papír na plechu. Po ztuhnutí seškrábněte čepelí nože tak, abyste vytvořili hoblinky čokolády. Jimi dozdobte vrch chlebíčku. Dokonalý vánoční dezert můžete podávat. Nejvíce si jej užijete u vánoční pohádky.