1
Předehřejte troubu na 180 °C. Nejdřív připravte korpus – propracujte mouku, kakao, 45 g cukru a 100 g másla a směs natlačte do koláčové formy o průměru 24 cm. Lžící uhlaďte a pečte 15 minut – těsto se propeče, ale shora je ještě měkké. Nechte vychladnout.
2
Stáhněte troubu na 150 °C. Sýr a arašídové máslo šlehejte asi 5 minut do krémova. Pak zašlehejte 100 g třtinového cukru, vanilkový cukr a vejce – jedno po druhém. Nakonec přilijte 125 g smetany. Směs rozlijte na předpečený korpus a pečte 45– 50 minut do zpevnění. Nechte vychladnout.
3
Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C. Arašídy rozprostřete na plech, zasypte je 220 g cukru a pečte 20–25 minut, až se cukr rozpustí na karamel. Vyjměte z trouby, nechte úplně vychladnout a ztuhlou směs poté rozlámejte na kousky a griliáš rozmixujte v mixéru nahrubo.
4
Vyšlehejte 180 g sladké smetany a zakysanou smetanu s moučkovým cukrem dopevna. Koláč ozdobte šlehačkou a posypte griliášem.
1
Předehřejte troubu na 180 °C. Nejdřív připravte korpus – propracujte mouku, kakao, 45 g cukru a 100 g másla a směs natlačte do koláčové formy o průměru 24 cm. Lžící uhlaďte a pečte 15 minut – těsto se propeče, ale shora je ještě měkké. Nechte vychladnout.
2
Stáhněte troubu na 150 °C. Sýr a arašídové máslo šlehejte asi 5 minut do krémova. Pak zašlehejte 100 g třtinového cukru, vanilkový cukr a vejce – jedno po druhém. Nakonec přilijte 125 g smetany. Směs rozlijte na předpečený korpus a pečte 45– 50 minut do zpevnění. Nechte vychladnout.
3
Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C. Arašídy rozprostřete na plech, zasypte je 220 g cukru a pečte 20–25 minut, až se cukr rozpustí na karamel. Vyjměte z trouby, nechte úplně vychladnout a ztuhlou směs poté rozlámejte na kousky a griliáš rozmixujte v mixéru nahrubo.
4
Vyšlehejte 180 g sladké smetany a zakysanou smetanu s moučkovým cukrem dopevna. Koláč ozdobte šlehačkou a posypte griliášem.