Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKoláč s arašídovým máslem
Albert logoAlbert logo
  • Koláč s arašídovým máslem

Koláč s arašídovým máslem

Koláč s arašídovým máslem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Oslava
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Kakao holandské 2 plž
  • Mouka hladká 150 g
  • Cukr třtinový 365 g
  • Krémový čerstvý sýr 400 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Smetana ke šlehání 300 g
  • Vejce 2 ks
  • Zakysaná smetana 240 g
  • Arašídy solené 90 g
  • Cukr moučkový 2 plž
  • Máslo 100 g
  • Arašídové máslo 195 g
  • Kakao holandské 2 plž
  • Mouka hladká 150 g
  • Cukr třtinový 365 g
  • Krémový čerstvý sýr 400 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Smetana ke šlehání 300 g
  • Vejce 2 ks
  • Zakysaná smetana 240 g
  • Arašídy solené 90 g
  • Cukr moučkový 2 plž
  • Máslo 100 g
  • Arašídové máslo 195 g

Příprava

1
Předehřejte troubu na 180 °C. Nejdřív připravte korpus – propracujte mouku, kakao, 45 g cukru a 100 g másla a směs natlačte do koláčové formy o průměru 24 cm. Lžící uhlaďte a pečte 15 minut – těsto se propeče, ale shora je ještě měkké. Nechte vychladnout.
2
Stáhněte troubu na 150 °C. Sýr a arašídové máslo šlehejte asi 5 minut do krémova. Pak zašlehejte 100 g třtinového cukru, vanilkový cukr a vejce – jedno po druhém. Nakonec přilijte 125 g smetany. Směs rozlijte na předpečený korpus a pečte 45– 50 minut do zpevnění. Nechte vychladnout.
3
Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C. Arašídy rozprostřete na plech, zasypte je 220 g cukru a pečte 20–25 minut, až se cukr rozpustí na karamel. Vyjměte z trouby, nechte úplně vychladnout a ztuhlou směs poté rozlámejte na kousky a griliáš rozmixujte v mixéru nahrubo.
4
Vyšlehejte 180 g sladké smetany a zakysanou smetanu s moučkovým cukrem dopevna. Koláč ozdobte šlehačkou a posypte griliášem.
1
Předehřejte troubu na 180 °C. Nejdřív připravte korpus – propracujte mouku, kakao, 45 g cukru a 100 g másla a směs natlačte do koláčové formy o průměru 24 cm. Lžící uhlaďte a pečte 15 minut – těsto se propeče, ale shora je ještě měkké. Nechte vychladnout.
2
Stáhněte troubu na 150 °C. Sýr a arašídové máslo šlehejte asi 5 minut do krémova. Pak zašlehejte 100 g třtinového cukru, vanilkový cukr a vejce – jedno po druhém. Nakonec přilijte 125 g smetany. Směs rozlijte na předpečený korpus a pečte 45– 50 minut do zpevnění. Nechte vychladnout.
3
Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C. Arašídy rozprostřete na plech, zasypte je 220 g cukru a pečte 20–25 minut, až se cukr rozpustí na karamel. Vyjměte z trouby, nechte úplně vychladnout a ztuhlou směs poté rozlámejte na kousky a griliáš rozmixujte v mixéru nahrubo.
4
Vyšlehejte 180 g sladké smetany a zakysanou smetanu s moučkovým cukrem dopevna. Koláč ozdobte šlehačkou a posypte griliášem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.