1
V hrnci přiveďte vodu k varu. Do ní vložte oloupané a podélně rozkrojené mrkve a petržel, očištěné stonky celeru, oloupanou cibuli překrojenou napůl a oloupané stroužky česneku. Přidejte sůl, ocet, pepř, lžičku tymiánu, bobkové listy a vařte 20 minut.
2
Kapří filety očistěte a dejte pozor, abyste neporušili kůži, jinak by se kapr nezbarvil do modra. Kapra osolte, zakapejte citronovou šťávou, opatrně vložte filety do vývaru a vařte na mírném ohni po dobu 5 minut. Vývar se nesmí vařit, udržujte jen pod bodem varu. Vařeného kapra pak nechte v horkém vývaru ještě 5 minut.
3
V kastrůlku rozpusťte máslo. Na větší talíř naservírujte nakrájenou a uvařenou zeleninu z vývaru či další podle vaší chuti a vařené filety kapra a pokapejte vše rozpuštěným máslem.
1
V hrnci přiveďte vodu k varu. Do ní vložte oloupané a podélně rozkrojené mrkve a petržel, očištěné stonky celeru, oloupanou cibuli překrojenou napůl a oloupané stroužky česneku. Přidejte sůl, ocet, pepř, lžičku tymiánu, bobkové listy a vařte 20 minut.
2
Kapří filety očistěte a dejte pozor, abyste neporušili kůži, jinak by se kapr nezbarvil do modra. Kapra osolte, zakapejte citronovou šťávou, opatrně vložte filety do vývaru a vařte na mírném ohni po dobu 5 minut. Vývar se nesmí vařit, udržujte jen pod bodem varu. Vařeného kapra pak nechte v horkém vývaru ještě 5 minut.
3
V kastrůlku rozpusťte máslo. Na větší talíř naservírujte nakrájenou a uvařenou zeleninu z vývaru či další podle vaší chuti a vařené filety kapra a pokapejte vše rozpuštěným máslem.