Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKapr na modro
Albert logoAlbert logo
  • Kapr na modro

Kapr na modro

Kapr na modro
Snadné
31-45 minut
4/5
Bezlepkové
Vánoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 150 g
  • Voda 1 l
  • Mrkev 3 ks
  • Petržel 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Česnek 2 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Sůl
  • Pepř celý 5 ks
  • Kvasný ocet 1 plž
  • Tymián sušený 1 člž
  • Bobkový list 2 ks
  • Kapr filet 4 ks
  • Citron 1 ks
  • Máslo 150 g
  • Voda 1 l
  • Mrkev 3 ks
  • Petržel 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Česnek 2 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Sůl
  • Pepř celý 5 ks
  • Kvasný ocet 1 plž
  • Tymián sušený 1 člž
  • Bobkový list 2 ks
  • Kapr filet 4 ks
  • Citron 1 ks

Příprava

1
V hrnci přiveďte vodu k varu. Do ní vložte oloupané a podélně rozkrojené mrkve a petržel, očištěné stonky celeru, oloupanou cibuli překrojenou napůl a oloupané stroužky česneku. Přidejte sůl, ocet, pepř, lžičku tymiánu, bobkové listy a vařte 20 minut.
2
Kapří filety očistěte a dejte pozor, abyste neporušili kůži, jinak by se kapr nezbarvil do modra. Kapra osolte, zakapejte citronovou šťávou, opatrně vložte filety do vývaru a vařte na mírném ohni po dobu 5 minut. Vývar se nesmí vařit, udržujte jen pod bodem varu. Vařeného kapra pak nechte v horkém vývaru ještě 5 minut.
3
V kastrůlku rozpusťte máslo. Na větší talíř naservírujte nakrájenou a uvařenou zeleninu z vývaru či další podle vaší chuti a vařené filety kapra a pokapejte vše rozpuštěným máslem.
1
V hrnci přiveďte vodu k varu. Do ní vložte oloupané a podélně rozkrojené mrkve a petržel, očištěné stonky celeru, oloupanou cibuli překrojenou napůl a oloupané stroužky česneku. Přidejte sůl, ocet, pepř, lžičku tymiánu, bobkové listy a vařte 20 minut.
2
Kapří filety očistěte a dejte pozor, abyste neporušili kůži, jinak by se kapr nezbarvil do modra. Kapra osolte, zakapejte citronovou šťávou, opatrně vložte filety do vývaru a vařte na mírném ohni po dobu 5 minut. Vývar se nesmí vařit, udržujte jen pod bodem varu. Vařeného kapra pak nechte v horkém vývaru ještě 5 minut.
3
V kastrůlku rozpusťte máslo. Na větší talíř naservírujte nakrájenou a uvařenou zeleninu z vývaru či další podle vaší chuti a vařené filety kapra a pokapejte vše rozpuštěným máslem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.