1
Rybí díly a filet dejte do velkého hrnce. Pokud použijete kapří hlavu, nezapomeňte odstranit žábry. Přidejte očištěnou kořenovou zeleninu, překrojenou cibuli a koření. Zalijte 2,5 litru vody, osolte a vařte 45 minut.
2
Po uvaření odstraňte z vývaru zeleninu. Filet oberte od kostí a nechte na knedlíčky. Vývar přeceďte přes jemný cedník.
3
Z másla a mouky připravte jíšku, zahustěte vývar a nechte 15 minut povařit. Čerstvou kořenovou zeleninu nakrájejte, orestujte na másle a přidejte do polévky zhruba na pět minut vaření.
4
Připravte si knedlíčky. Rohlík nalámejte do mixéru a nasekejte. Pokropte mlékem, ochuťte solí a muškátovým oříškem. Propracujte s rybím masem, bílkem a nasekanou petrželkou. Vytvarujte malé knedlíčky, vložte do polévky a nechte pár minut zavařit.
1
Rybí díly a filet dejte do velkého hrnce. Pokud použijete kapří hlavu, nezapomeňte odstranit žábry. Přidejte očištěnou kořenovou zeleninu, překrojenou cibuli a koření. Zalijte 2,5 litru vody, osolte a vařte 45 minut.
2
Po uvaření odstraňte z vývaru zeleninu. Filet oberte od kostí a nechte na knedlíčky. Vývar přeceďte přes jemný cedník.
3
Z másla a mouky připravte jíšku, zahustěte vývar a nechte 15 minut povařit. Čerstvou kořenovou zeleninu nakrájejte, orestujte na másle a přidejte do polévky zhruba na pět minut vaření.
4
Připravte si knedlíčky. Rohlík nalámejte do mixéru a nasekejte. Pokropte mlékem, ochuťte solí a muškátovým oříškem. Propracujte s rybím masem, bílkem a nasekanou petrželkou. Vytvarujte malé knedlíčky, vložte do polévky a nechte pár minut zavařit.