Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZeleninový vývar ze slupek a odkrojků zeleniny
Albert logoAlbert logo
  • Zeleninový vývar ze slupek a odkrojků zeleniny

Zeleninový vývar ze slupek a odkrojků zeleniny

Zeleninový vývar ze slupek a odkrojků zeleniny
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Veganské
Neplýtvání
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kořenová zelenina 300 g
  • Cibule 1 ks
  • Pórek 1 ks
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Žampiony 4 ks
  • Petržel hladkolistá 2 snít.
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Voda 2,5 l
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 4 ks
  • Pepř 4 ks
  • Bílé víno 2 plž
  • Sůl
  • Kořenová zelenina 300 g
  • Cibule 1 ks
  • Pórek 1 ks
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Žampiony 4 ks
  • Petržel hladkolistá 2 snít.
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Voda 2,5 l
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 4 ks
  • Pepř 4 ks
  • Bílé víno 2 plž
  • Sůl

Příprava

1
Odřezky zeleniny nebo ovadlou zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kousky. Vložte do hrnce, přidejte cibuli i se slupkou, pórek a řapík celeru na kousky, 4 žampiony a 2 snítky petržele a tymiánu. Zeleninu zalijte 2,5 l studené vody. Přidejte 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a pepře a přiveďte k varu. Pak snižte teplotu těsně pod bod varu a vývar nechte táhnout minimálně 1 hodinu.
2
Před koncem vaření přilijte 2 lžíce bílého vína.
3
Vývar sceďte přes jemné sítko nebo plátýnko a osolte a opepřete podle chuti.
4
Podávejte klasicky v hlubokém talíři nebo pijte z hrnku.
1
Odřezky zeleniny nebo ovadlou zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kousky. Vložte do hrnce, přidejte cibuli i se slupkou, pórek a řapík celeru na kousky, 4 žampiony a 2 snítky petržele a tymiánu. Zeleninu zalijte 2,5 l studené vody. Přidejte 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a pepře a přiveďte k varu. Pak snižte teplotu těsně pod bod varu a vývar nechte táhnout minimálně 1 hodinu.
2
Před koncem vaření přilijte 2 lžíce bílého vína.
3
Vývar sceďte přes jemné sítko nebo plátýnko a osolte a opepřete podle chuti.
4
Podávejte klasicky v hlubokém talíři nebo pijte z hrnku.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tip pro neplýtvání
    Do nevegetariánské varianty vývaru přidejte odřezky syrového masa, obrané kosti z pečeného masa, odřezky a kůrky z tvrdých sýrů, kůži ze slaniny.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.