Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKakaová buchta s povidly
Albert logoAlbert logo
  • Kakaová buchta s povidly

Kakaová buchta s povidly

Kakaová buchta s povidly
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Vejce 5 ks
  • Cukr krupicový 200 g
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Kakao holandské 3 plž
  • Sůl
  • Olej slunečnicový 200 ml
  • Švestky 10 ks
  • Povidla švestková 100 g
  • Cukr moučkový 2 plž
  • Vejce 5 ks
  • Cukr krupicový 200 g
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Kakao holandské 3 plž
  • Sůl
  • Olej slunečnicový 200 ml
  • Švestky 10 ks
  • Povidla švestková 100 g
  • Cukr moučkový 2 plž

Příprava

1
Vejce s cukrem ušlehejte ručním mixérem do světlé pěny cca 6 minut.
2
V míse prosejte mouku, prášek do pečiva, kakao a špetku soli. Moučnou směs dobře promíchejte, aby se kakao zapracovalo.
3
K vaječné směsi přidejte olej, moučnou směs a opatrně stěrkou promíchejte.
4
Na plech o rozměru 30 × 20 cm vyložený pečicím papírem vlijte těsta.
5
Švestky omyjte, rozkrojte napůl a zbavte pecek. Rozprostřete do nalitého těsta, rozkrojenou půlkou směrem dolů. Přelijte zbytkem těsta a uhlaďte.
6
Povidla zahřejte, aby měla tekutější konzistenci, a nalijte na těsto v podélných pruzích. Špejlí pročísněte nepravidelně tak, aby vznikl hezký dekor. Buchtu pečte v troubě předehřáté na 180 °C 25–30 minut.
7
Po vychladnutí buchtu nakrájejte na kousky 5 × 5 cm a posypte moučkovým cukrem.
1
Vejce s cukrem ušlehejte ručním mixérem do světlé pěny cca 6 minut.
2
V míse prosejte mouku, prášek do pečiva, kakao a špetku soli. Moučnou směs dobře promíchejte, aby se kakao zapracovalo.
3
K vaječné směsi přidejte olej, moučnou směs a opatrně stěrkou promíchejte.
4
Na plech o rozměru 30 × 20 cm vyložený pečicím papírem vlijte těsta.
5
Švestky omyjte, rozkrojte napůl a zbavte pecek. Rozprostřete do nalitého těsta, rozkrojenou půlkou směrem dolů. Přelijte zbytkem těsta a uhlaďte.
6
Povidla zahřejte, aby měla tekutější konzistenci, a nalijte na těsto v podélných pruzích. Špejlí pročísněte nepravidelně tak, aby vznikl hezký dekor. Buchtu pečte v troubě předehřáté na 180 °C 25–30 minut.
7
Po vychladnutí buchtu nakrájejte na kousky 5 × 5 cm a posypte moučkovým cukrem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.