1
Vejce s cukrem ušlehejte ručním mixérem do světlé pěny cca 6 minut.
2
V míse prosejte mouku, prášek do pečiva, kakao a špetku soli. Moučnou směs dobře promíchejte, aby se kakao zapracovalo.
3
K vaječné směsi přidejte olej, moučnou směs a opatrně stěrkou promíchejte.
4
Na plech o rozměru 30 × 20 cm vyložený pečicím papírem vlijte těsta.
5
Švestky omyjte, rozkrojte napůl a zbavte pecek. Rozprostřete do nalitého těsta, rozkrojenou půlkou směrem dolů. Přelijte zbytkem těsta a uhlaďte.
6
Povidla zahřejte, aby měla tekutější konzistenci, a nalijte na těsto v podélných pruzích. Špejlí pročísněte nepravidelně tak, aby vznikl hezký dekor. Buchtu pečte v troubě předehřáté na 180 °C 25–30 minut.
7
Po vychladnutí buchtu nakrájejte na kousky 5 × 5 cm a posypte moučkovým cukrem.
1
Vejce s cukrem ušlehejte ručním mixérem do světlé pěny cca 6 minut.
2
V míse prosejte mouku, prášek do pečiva, kakao a špetku soli. Moučnou směs dobře promíchejte, aby se kakao zapracovalo.
3
K vaječné směsi přidejte olej, moučnou směs a opatrně stěrkou promíchejte.
4
Na plech o rozměru 30 × 20 cm vyložený pečicím papírem vlijte těsta.
5
Švestky omyjte, rozkrojte napůl a zbavte pecek. Rozprostřete do nalitého těsta, rozkrojenou půlkou směrem dolů. Přelijte zbytkem těsta a uhlaďte.
6
Povidla zahřejte, aby měla tekutější konzistenci, a nalijte na těsto v podélných pruzích. Špejlí pročísněte nepravidelně tak, aby vznikl hezký dekor. Buchtu pečte v troubě předehřáté na 180 °C 25–30 minut.
7
Po vychladnutí buchtu nakrájejte na kousky 5 × 5 cm a posypte moučkovým cukrem.