Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPudinková šarlota
Albert logoAlbert logo
  • Pudinková šarlota

Pudinková šarlota

Pudinková šarlota
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Cukr krupicový 90 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Vejce 4 ks
  • Mouka polohrubá 50 g
  • Marmeláda jahodová
  • Mléko 500 ml
  • Pudink vanilkový 2 ks
  • Rum 2 plž
  • Smetana ke šlehání 1 ks
  • Cukr krupicový 90 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Vejce 4 ks
  • Mouka polohrubá 50 g
  • Marmeláda jahodová
  • Mléko 500 ml
  • Pudink vanilkový 2 ks
  • Rum 2 plž
  • Smetana ke šlehání 1 ks

Příprava

1
Žloutky ušlehejte s oběma cukry do nadýchané pěny. Bílky vyšlehejte dotuha a pak je spolu s moukou přidávejte ke žloutkům. Střídavým zašleháváním mouky a bílků těsto zůstane krásně nadýchané. Přelijte na plech vyložený pečicím papírem a při 180 °C pečte 10–12 minut. Ihned po upečení přeneste na čistou utěrku, natřete marmeládou a pomocí utěrky stočte. Misku o objemu 1,5 litru vyložte potravinářskou fólií, roládu nakrájejte na plátky a dvě třetiny jich vyskládejte na dno a po stěnách misky. Z mléka, pudinkového prášku a 3 lžic cukru uvařte pudink, na závěr do něj vmíchejte rum a po sestydnutí opatrně i smetanu, vyšlehanou dotuha. Směs vlijte do mísy, poklaďte zbylou roládou a dejte na hodinu do lednice. Před podáváním vyklopte a sejměte fólii.
1
Žloutky ušlehejte s oběma cukry do nadýchané pěny. Bílky vyšlehejte dotuha a pak je spolu s moukou přidávejte ke žloutkům. Střídavým zašleháváním mouky a bílků těsto zůstane krásně nadýchané. Přelijte na plech vyložený pečicím papírem a při 180 °C pečte 10–12 minut. Ihned po upečení přeneste na čistou utěrku, natřete marmeládou a pomocí utěrky stočte. Misku o objemu 1,5 litru vyložte potravinářskou fólií, roládu nakrájejte na plátky a dvě třetiny jich vyskládejte na dno a po stěnách misky. Z mléka, pudinkového prášku a 3 lžic cukru uvařte pudink, na závěr do něj vmíchejte rum a po sestydnutí opatrně i smetanu, vyšlehanou dotuha. Směs vlijte do mísy, poklaďte zbylou roládou a dejte na hodinu do lednice. Před podáváním vyklopte a sejměte fólii.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 20 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.