Palačinky s jejich nekonečnou škálou možných náplní a příloh, jsou oblíbenou volbou pro různé příležitosti. Od snídaní po večeře, od sladkých po slané varianty. Vyzkoušejte tento recept na sladkou variantu palačinek.
Snadné
46-60 minut
5/5
Česká
Vegetariánské
Pro děti
Snídaně
Ingredience
Složení
1 porcí
Mouka hladká 75 g
Cukr krupicový 1 plž
Vejce 2 ks
Mléko 125 ml
Smetana ke šlehání 125 ml
Sirup bezinkový 130 ml
Olej slunečnicový
Jahody 500 g
Smetana ke šlehání 40% 200 ml
Mouka hladká 75 g
Cukr krupicový 1 plž
Vejce 2 ks
Mléko 125 ml
Smetana ke šlehání 125 ml
Sirup bezinkový 130 ml
Olej slunečnicový
Jahody 500 g
Smetana ke šlehání 40% 200 ml
Příprava
1
Mouku a cukr dejte do mísy. Vejce našlehejte v i mléce se smetanou, přidejte 1 lžíci sirupu a dobře promíchejte. Pak tekutou směs postupně za stálého šlehání metlou přidejte k mouce. Vzniklé těstíčko nechte 20 minut odpočívat.
2
Pánvičku o průměru 26 cm lehce vymažte olejem a pak na ní postupně opečte tenké palačinky.
3
Očištěné a přepůlené jahody dejte do hrnce, vlijte sirup a za občasného míchání 3–5 minut zahřívejte, aby byly jahody teplé a obalily se sirupem. Smetanu ušlehejte dotuha. Na každou palačinku dejte část jahod a smetany, zarolujte a podávejte.
1
Mouku a cukr dejte do mísy. Vejce našlehejte v i mléce se smetanou, přidejte 1 lžíci sirupu a dobře promíchejte. Pak tekutou směs postupně za stálého šlehání metlou přidejte k mouce. Vzniklé těstíčko nechte 20 minut odpočívat.
2
Pánvičku o průměru 26 cm lehce vymažte olejem a pak na ní postupně opečte tenké palačinky.
3
Očištěné a přepůlené jahody dejte do hrnce, vlijte sirup a za občasného míchání 3–5 minut zahřívejte, aby byly jahody teplé a obalily se sirupem. Smetanu ušlehejte dotuha. Na každou palačinku dejte část jahod a smetany, zarolujte a podávejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Tip na přípravu palačinek
Před nalitím těsta do pánve potřete povrch pánve olejem, aby se palačinky snáze otočily.
Palačinky ve světě
Palačinky mají dlouhou historii a jsou populární po celém světě. První záznamy o jejich přípravě pocházejí z antického Řecka a starověkého Říma, kde byly podobné dnešním palačinkám. Tyto pokrmy se postupně rozšířily do různých kultur a přizpůsobily se místním chutím a tradicím. V různých zemích existují různé varianty palačinek, jako jsou francouzské crêpes, ruské bliny nebo americké pan cakes.
Videocept na palačinky
Hledáte recept na klasické palačinkové těsto? Pak vyzkoušejte tento recept na palačinky, podle kterého přípravu palačinkového těsta zvládnou krok po kroku i vaše děti.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!