Obalované řízky dostanou novou chuť díky tomuto skvěle ochucenému těstíčku, ať už holdujete tradičnímu kaprovi nebo si raději dáte vepřové. Navíc jsou na přípravu jednodušší než v klasickém trojobalu.
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Vánoce
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Vepřový řízek 800 g
Sůl
Vejce 2 ks
Mouka hladká 180 g
Pivo světlé 150 ml
Parmazán 2 plž
Kypřící prášek 1/2 člž
Olej slunečnicový
Vepřový řízek 800 g
Sůl
Vejce 2 ks
Mouka hladká 180 g
Pivo světlé 150 ml
Parmazán 2 plž
Kypřící prášek 1/2 člž
Olej slunečnicový
Příprava
1
Kapří filety nebo naklepané řízky zlehka posolte.
2
Na těstíčko ušlehejte v misce vejce s moukou dohladka. Postupně začněte přilévat pivo a pečlivě promíchávejte metličkou. Nakonec přidejte také parmazán a kypřicí prášek. Rybu a řízky obalte v těstíčku a hned smažte z obou stran na rozehřátém oleji.
1
Kapří filety nebo naklepané řízky zlehka posolte.
2
Na těstíčko ušlehejte v misce vejce s moukou dohladka. Postupně začněte přilévat pivo a pečlivě promíchávejte metličkou. Nakonec přidejte také parmazán a kypřicí prášek. Rybu a řízky obalte v těstíčku a hned smažte z obou stran na rozehřátém oleji.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!