Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKraslicové koláče
Albert logoAlbert logo
  • Kraslicové koláče

Kraslicové koláče

Kraslicové koláče
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Velikonoce
Dezert

Ingredience

Složení
32 porcí
  • Máslo 125 g
  • Mléko plnotučné 325 ml
  • Cukr krupicový 135 g
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Mouka hladká 510 g
  • Sůl
  • Vejce 5 ks
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Mák mletý 100 g
  • Cukr vanilkový 5 g
  • Med 1 plž
  • Rum 4 plž
  • Hřebíček mletý 1/2 člž
  • Tvaroh tučný 250 g
  • Povidla švestková 200 g
  • Cukr moučkový 80 g
  • Škrob kukuřičný 2 plž
  • Skořice mletá 1 člž
  • Rozinky 50 g
  • Kardamom mletý 1/2 člž
  • Jahody 300 g
  • Citron 1/2 ks
  • Mandle plátky 50 g
  • Máslo 125 g
  • Mléko plnotučné 325 ml
  • Cukr krupicový 135 g
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Mouka hladká 510 g
  • Sůl
  • Vejce 5 ks
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Mák mletý 100 g
  • Cukr vanilkový 5 g
  • Med 1 plž
  • Rum 4 plž
  • Hřebíček mletý 1/2 člž
  • Tvaroh tučný 250 g
  • Povidla švestková 200 g

Příprava

1
V 250 ml vlažného mléka se lžící cukru rozmíchejte droždí a nechte 10 minut odležet.
2
Do mísy prosejte 500 g mouky, přisypte 95 g cukru, špetku soli a změklé máslo. Prsty vypracujte drobenku.
3
Přidejte 3 žloutky, vanilkový extrakt a pomalu přilijte vzešlé droždí. Vypracujte vláčné těsto. Zakryjte fóliía nechte kynout při pokojové teplotě 90 minut.
4
Na makovou náplň přiveďte v kastrůlku 125 ml mlékas mákem k varu. Vsypte vanilkový cukr, lžíci cukru krupice, vlijte med a za stálého míchání vařte na mírném ohni 10 minut. Vmíchejte 1 lžíci rumu a hřebíček.
5
Na tvarohovou náplň smíchejte tvaroh s vejcem, cukrem moučkou a 1 lžící rumu.
6
Na povidlovou náplň rozmíchejte povidla se zbylým rumema 1 lžící prosátého škrobu. Dochuťte ½ lžičky skořice.
7
Na jahodovou náplň pokrájejte očištěné jahody na malé kousky. Vložte do hrnce a duste 5 minut. Vsypte kardamom, skořici,30 g cukru a škrob. Povařte 2 minuty a nechte vychladnout.
8
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený vál, prohněťte a rozkrojte na 32 kusů. Vyválejte z nich kuličky, které rozložte po 8 kusech na plechy s pečicím papírem. Opět zakryjte fólií a nechte kynout40 minut.
9
Troubu předehřejte na 170 °C. Nakynuté kuličky uprostřed rozmáčkněte dnem sklenice. Vršek koláčku povytáhněte do tvaru kraslice. Potřete rozšlehaným vejcem a střídavě plňte připravenými náplněmi v cukrářských sáčcích. Ozdobte mandlemia rozinkami. Pečte 25 minut.
1
V 250 ml vlažného mléka se lžící cukru rozmíchejte droždí a nechte 10 minut odležet.
2
Do mísy prosejte 500 g mouky, přisypte 95 g cukru, špetku soli a změklé máslo. Prsty vypracujte drobenku.
3
Přidejte 3 žloutky, vanilkový extrakt a pomalu přilijte vzešlé droždí. Vypracujte vláčné těsto. Zakryjte fóliía nechte kynout při pokojové teplotě 90 minut.
4
Na makovou náplň přiveďte v kastrůlku 125 ml mlékas mákem k varu. Vsypte vanilkový cukr, lžíci cukru krupice, vlijte med a za stálého míchání vařte na mírném ohni 10 minut. Vmíchejte 1 lžíci rumu a hřebíček.
5
Na tvarohovou náplň smíchejte tvaroh s vejcem, cukrem moučkou a 1 lžící rumu.
6
Na povidlovou náplň rozmíchejte povidla se zbylým rumema 1 lžící prosátého škrobu. Dochuťte ½ lžičky skořice.
7
Na jahodovou náplň pokrájejte očištěné jahody na malé kousky. Vložte do hrnce a duste 5 minut. Vsypte kardamom, skořici,30 g cukru a škrob. Povařte 2 minuty a nechte vychladnout.
8
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený vál, prohněťte a rozkrojte na 32 kusů. Vyválejte z nich kuličky, které rozložte po 8 kusech na plechy s pečicím papírem. Opět zakryjte fólií a nechte kynout40 minut.
9
Troubu předehřejte na 170 °C. Nakynuté kuličky uprostřed rozmáčkněte dnem sklenice. Vršek koláčku povytáhněte do tvaru kraslice. Potřete rozšlehaným vejcem a střídavě plňte připravenými náplněmi v cukrářských sáčcích. Ozdobte mandlemia rozinkami. Pečte 25 minut.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 42 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 35 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 42 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.