1
Do mixéru vložte 300 g jahod a rozmixujte je na pyré. Směs přeceďte přes síto do misky, abyste se zbavili semínek.
2
Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě 10 minut.
3
Do hrnce vlijte pyré, mléko, smetanu, cukr a špetku soli. Přiveďte k varu a pak odstavte z plotny. Do směsi vložte vymačkanou nabobtnalou želatinu a promíchejte, až se vše spojí.
4
Připravte silikonové formy nebo hrníčky. Směs vlijte dovnitř a dejte vychladit přes noc do lednice.
5
Polovinu zbylých jahod rozmixujte nebo vidličkou rozmačkejte na pyré. Druhou půlku jahod rozkrojte na čtvrtiny.
6
Panna cottu z forem vyklopte na talíř. Ozdobte připravenými jahodami a přelijte pyré. Jestliže jste použili hrnečky, nechte ji v nich a podávejte se lžičkou.
1
Do mixéru vložte 300 g jahod a rozmixujte je na pyré. Směs přeceďte přes síto do misky, abyste se zbavili semínek.
2
Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě 10 minut.
3
Do hrnce vlijte pyré, mléko, smetanu, cukr a špetku soli. Přiveďte k varu a pak odstavte z plotny. Do směsi vložte vymačkanou nabobtnalou želatinu a promíchejte, až se vše spojí.
4
Připravte silikonové formy nebo hrníčky. Směs vlijte dovnitř a dejte vychladit přes noc do lednice.
5
Polovinu zbylých jahod rozmixujte nebo vidličkou rozmačkejte na pyré. Druhou půlku jahod rozkrojte na čtvrtiny.
6
Panna cottu z forem vyklopte na talíř. Ozdobte připravenými jahodami a přelijte pyré. Jestliže jste použili hrnečky, nechte ji v nich a podávejte se lžičkou.