1
Připravte základ na krém Diplomat. Opatrně oddělte ze 3 vajec žloutky a bílky. Žloutky v misce smíchejte s 40 g cukru a škrobem do hladké pasty.
2
Do hrnce vlijte 200 ml mléka a přiveďte k varu. Mléko sundejte z plotny a 100 ml za stálého míchání vlijte do žloutkové směsi.
3
Do hrnce vlijte 200 ml mléka a přiveďte k varu. Mléko sundejte z plotny a 100 ml za stálého míchání vlijte do žloutkové směsi.
4
Krém po uvaření přendejte do misky. Na celou hladinu krému přitiskněte potravinářskou fólii, aby nevznikl škraloup, a vložte ho vychladit do lednice.
5
V míse vyšlehejte bílky do polotuhého sněhu. Pak postupně mixérem zašlehávejte 150 g cukru, až vznikne bílá lesklá hmota, která drží tvar a je zároveň dobře elastická. Trvá to asi 5 minut.
6
Oloupejte 25 g pistácií a v sáčku je rozdrťte. Trochu nechte stranou na závěrečné posypání rolády. Posypte jimi plech vyložený pečicím papírem do rovnoměrné vrstvy.
7
Sníh rozetřete stěrkou přes ořechy do tloušťky 1 cm. Roládu dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C na 8 minut. Poté teplotu stáhněte na 160 °C a pečte dalších 8 minut.
8
Vyšlehejte 100 ml smetany ke šlehání v robotu dotuha. Žloutkový krém prošlehejte a nakonec do něj stěrkou opatrně vmíchejte vyšlehanou šlehačku.
9
Roládu po vyndání z trouby nechte pár minut vychladnout. Posypte ji 150 g omytých malin a potřete ¾ krému Diplomat. Poté roládu pomalu zarolujte a servírujte na tác.
10
Zbytek krému dejte do cukrářského sáčku a ozdobte vrch rolády. Nakonec dozdobte zbylými 50 g malin a odloženými rozdrcenými pistáciemi.
11
Roládu můžete rovnou podávat anebo ji můžete chvíli nechat vychladnout v lednici. Obě varianty budou chutnat skvěle. Užijte si společné sladké chvíle.
1
Připravte základ na krém Diplomat. Opatrně oddělte ze 3 vajec žloutky a bílky. Žloutky v misce smíchejte s 40 g cukru a škrobem do hladké pasty.
2
Do hrnce vlijte 200 ml mléka a přiveďte k varu. Mléko sundejte z plotny a 100 ml za stálého míchání vlijte do žloutkové směsi.
3
Do hrnce vlijte 200 ml mléka a přiveďte k varu. Mléko sundejte z plotny a 100 ml za stálého míchání vlijte do žloutkové směsi.
4
Krém po uvaření přendejte do misky. Na celou hladinu krému přitiskněte potravinářskou fólii, aby nevznikl škraloup, a vložte ho vychladit do lednice.
5
V míse vyšlehejte bílky do polotuhého sněhu. Pak postupně mixérem zašlehávejte 150 g cukru, až vznikne bílá lesklá hmota, která drží tvar a je zároveň dobře elastická. Trvá to asi 5 minut.
6
Oloupejte 25 g pistácií a v sáčku je rozdrťte. Trochu nechte stranou na závěrečné posypání rolády. Posypte jimi plech vyložený pečicím papírem do rovnoměrné vrstvy.
7
Sníh rozetřete stěrkou přes ořechy do tloušťky 1 cm. Roládu dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C na 8 minut. Poté teplotu stáhněte na 160 °C a pečte dalších 8 minut.
8
Vyšlehejte 100 ml smetany ke šlehání v robotu dotuha. Žloutkový krém prošlehejte a nakonec do něj stěrkou opatrně vmíchejte vyšlehanou šlehačku.
9
Roládu po vyndání z trouby nechte pár minut vychladnout. Posypte ji 150 g omytých malin a potřete ¾ krému Diplomat. Poté roládu pomalu zarolujte a servírujte na tác.
10
Zbytek krému dejte do cukrářského sáčku a ozdobte vrch rolády. Nakonec dozdobte zbylými 50 g malin a odloženými rozdrcenými pistáciemi.
11
Roládu můžete rovnou podávat anebo ji můžete chvíli nechat vychladnout v lednici. Obě varianty budou chutnat skvěle. Užijte si společné sladké chvíle.