Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKoprová omáčka s parmazánem
Albert logoAlbert logo
  • Koprová omáčka s parmazánem

Koprová omáčka s parmazánem

Pokud hledáte nový způsob, jak oživit tradiční koprovou omáčku, vyzkoušejte tento recept s parmazánem. Tato verze klasické omáčky je krémová, bohatá a plná výrazné chuti, kterou parmazán dodává. Koprová omáčka s parmazánem je skvělá k různým druhům masa nebo jako doplněk k vegetariánským pokrmům. Připravte si tuto lahodnou omáčku a překvapte své blízké novým chuťovým zážitkem!
Koprová omáčka s parmazánem
Snadné
31-45 minut
5/5
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 60 g
  • Brambory nové 600 g
  • Cukr krupicový 70 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 250 ml
  • Mouka hladká 40 g
  • Kvasný ocet 3 plž
  • Vývar zeleninový 1 l
  • Sůl
  • Kopr 1 hrs.
  • Parmazán 50 g
  • Citron 1 ks
  • Vejce 4 ks
  • Máslo 60 g
  • Brambory nové 600 g
  • Cukr krupicový 70 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 250 ml
  • Mouka hladká 40 g
  • Kvasný ocet 3 plž
  • Vývar zeleninový 1 l
  • Sůl
  • Kopr 1 hrs.
  • Parmazán 50 g
  • Citron 1 ks
  • Vejce 4 ks

Příprava

1
Nové brambory dobře omyjte a i se slupkou dejte vařit ve vroucí vodě na 20–30 minut.
2
V kastrolu na středním ohni rozehřejte máslo, přisypte mouku a 2 minuty za stálého míchání restujte. Zalijte vývarem, důkladně promíchejte metličkou a přiveďte k varu. Pak stáhněte oheň na třetinu, vařte ještě 20 minut a občas promíchejte.
3
Přidejte smetanu, cukr, ocet a promíchejte. Dle chuti dosolte a zamíchejte. Znovu přiveďte k varu, přidejte najemno nakrájený kopr, nastrouhaný parmazán a promíchejte. Vařte na středním ohni 3 minuty.
4
Stáhněte z ohně a před servírováním nechte ještě 5 minut odpočinout.
5
Připravte ztracené vejce. Ve větším hrnci dejte vařit vodu na 80 °C. Vejce rozklepněte do jemného sítka a opatrně s ním pohybujte krouživým pohybem, zbavíte ho vodnatého bílku, tužší bílek však zůstane. Pak vejce přelijte do malého hrníčku, vlijte 1 lžičku čerstvé citronové šťávy. Snižte oheň, aby se voda vůbec nehýbala, a vejce opatrně přidejte do vody. Nechte pošírovat 3–4 minuty.
1
Nové brambory dobře omyjte a i se slupkou dejte vařit ve vroucí vodě na 20–30 minut.
2
V kastrolu na středním ohni rozehřejte máslo, přisypte mouku a 2 minuty za stálého míchání restujte. Zalijte vývarem, důkladně promíchejte metličkou a přiveďte k varu. Pak stáhněte oheň na třetinu, vařte ještě 20 minut a občas promíchejte.
3
Přidejte smetanu, cukr, ocet a promíchejte. Dle chuti dosolte a zamíchejte. Znovu přiveďte k varu, přidejte najemno nakrájený kopr, nastrouhaný parmazán a promíchejte. Vařte na středním ohni 3 minuty.
4
Stáhněte z ohně a před servírováním nechte ještě 5 minut odpočinout.
5
Připravte ztracené vejce. Ve větším hrnci dejte vařit vodu na 80 °C. Vejce rozklepněte do jemného sítka a opatrně s ním pohybujte krouživým pohybem, zbavíte ho vodnatého bílku, tužší bílek však zůstane. Pak vejce přelijte do malého hrníčku, vlijte 1 lžičku čerstvé citronové šťávy. Snižte oheň, aby se voda vůbec nehýbala, a vejce opatrně přidejte do vody. Nechte pošírovat 3–4 minuty.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tipy na variace koprové omáčky
    Pokud hledáte jednoduchý a rychlý recept na koprovou omáčku, máme pro vás několik skvělých tipů. Vyzkoušejte koprovku s bramborem a vajíčkem, která je ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Tento recept je snadný na přípravu a výsledek vás určitě potěší. Další skvělou variantou je koprová omáčka - česká kuchyně plná kvalitních surovin. Tento recept využívá čerstvé suroviny a tradiční postupy, které dodají omáčce autentickou chuť. Pro ty, kteří chtějí postupovat krok za krokem, je tu domácí koprová omáčka krok za krokem. Tento recept vás provede celým procesem přípravy, takže si můžete být jisti, že výsledek bude perfektní. A pokud máte rádi klasiku, určitě vyzkoušejte koprovku s vejcem. Tento recept je rychlý a jednoduchý, ideální pro každodenní vaření. Všechny tyto recepty na koprovou omáčku jsou snadné a rychlé na přípravu, takže si je můžete vychutnat kdykoliv budete mít chuť na něco dobrého.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.