1
Fazole adzuki nechte 4 hodiny namočené ve vodě, aby byly zcela ponořené. Fazole sceďte a propláchněte studenou vodou. Pak je vsypte do hrnce a zalijte vodou, až bude hladina vody asi 1 cm nad fazolemi. Vodu přiveďte k varu, stáhněte plamen na střední sílu a nechte 1 hodinu vařit doměkka. Nakonec fazole slijte a dejte stranou k dalšímu použití.
2
Na hluboké pánvi rozehřejte olej. Česnek oloupejte a prolisujte. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. V pánvi orestujte česnek se zázvorem. Omyjte, očistěte a na kousky nakrájejte papriku, mrkev a cuketu. Přidejte na pánev a restujte spolu s česnekem a zázvorem dalších 5 minut.
3
Do pánve přidejte rajčata, kokosové mléko, kukuřici, kmín, mletý koriandr, kari, chilli a předvařené fazole. Vše promíchejte a přiveďte k varu. Pak stáhněte plamen a pomalu vařte dalších 10 minut.
4
Mezitím uvařte rýži dle návodu na obalu.
5
Kari nakonec ochuťte šťávou z 1 bio citronu, solí a pepřem.
6
Podávejte s uvařenou rýží, měsíčkem citronu a ozdobte čerstvým koriandrem.
1
Fazole adzuki nechte 4 hodiny namočené ve vodě, aby byly zcela ponořené. Fazole sceďte a propláchněte studenou vodou. Pak je vsypte do hrnce a zalijte vodou, až bude hladina vody asi 1 cm nad fazolemi. Vodu přiveďte k varu, stáhněte plamen na střední sílu a nechte 1 hodinu vařit doměkka. Nakonec fazole slijte a dejte stranou k dalšímu použití.
2
Na hluboké pánvi rozehřejte olej. Česnek oloupejte a prolisujte. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. V pánvi orestujte česnek se zázvorem. Omyjte, očistěte a na kousky nakrájejte papriku, mrkev a cuketu. Přidejte na pánev a restujte spolu s česnekem a zázvorem dalších 5 minut.
3
Do pánve přidejte rajčata, kokosové mléko, kukuřici, kmín, mletý koriandr, kari, chilli a předvařené fazole. Vše promíchejte a přiveďte k varu. Pak stáhněte plamen a pomalu vařte dalších 10 minut.
4
Mezitím uvařte rýži dle návodu na obalu.
5
Kari nakonec ochuťte šťávou z 1 bio citronu, solí a pepřem.
6
Podávejte s uvařenou rýží, měsíčkem citronu a ozdobte čerstvým koriandrem.