1
Do misky nasypte 200 g bulguru a zalijte ho vroucí vodou do výšky 0,5 cm nad bulgur. Nakrájejte na plátky 60 g černých a 60 g zelených oliv. Vsypte je do mísy. Nadrobno nakrájejte 50 g scezených sušených rajčat a přidejte je k olivám. Omyjte bio citron a nastrouhejte z něj kůru a vymačkejte šťávu do mísy k salátu. Dále přidejte hrst nasekané petrželky, na kostičky nakrájenou ½ okurky a 100 g cherry rajčat. Vše zalijte 2 lžícemi oleje, osolte a opepřete.
2
Do salátu přidejte uvařený bulgur, promíchejte a dejte odležet do lednice.
3
Připravte si 4 steaky lososa po 200 g. Spodní stranu s kůží potřete lžící oleje a dobře promasírujte. Rozpalte gril. Lososa nad mírným žárem grilujte ze strany s kůží po dobu 5–10 minut dle velikosti filetu a vašeho oblíbeného stupně propečení.
4
Hotového lososa osolte, opepřete červeným pepřem a ozdobte vždy snítkou čerstvého tymiánu. Podávejte s připraveným bulgurovým salátem. Máte na to ugrilovat skvěle lososa!
1
Do misky nasypte 200 g bulguru a zalijte ho vroucí vodou do výšky 0,5 cm nad bulgur. Nakrájejte na plátky 60 g černých a 60 g zelených oliv. Vsypte je do mísy. Nadrobno nakrájejte 50 g scezených sušených rajčat a přidejte je k olivám. Omyjte bio citron a nastrouhejte z něj kůru a vymačkejte šťávu do mísy k salátu. Dále přidejte hrst nasekané petrželky, na kostičky nakrájenou ½ okurky a 100 g cherry rajčat. Vše zalijte 2 lžícemi oleje, osolte a opepřete.
2
Do salátu přidejte uvařený bulgur, promíchejte a dejte odležet do lednice.
3
Připravte si 4 steaky lososa po 200 g. Spodní stranu s kůží potřete lžící oleje a dobře promasírujte. Rozpalte gril. Lososa nad mírným žárem grilujte ze strany s kůží po dobu 5–10 minut dle velikosti filetu a vašeho oblíbeného stupně propečení.
4
Hotového lososa osolte, opepřete červeným pepřem a ozdobte vždy snítkou čerstvého tymiánu. Podávejte s připraveným bulgurovým salátem. Máte na to ugrilovat skvěle lososa!