1
V míse smíchejte prosátou mouku s velkou špetkou soli a na kostky pokrájeným máslem. Máslo pomocí rukou v mouce rozdrobte. Přilijte 100 ml ledově studené vody a krátce zapracujte. Z těsta vytvořte bochánek, zakryjte potravinovou fólií a dejte do lednice na 30 minut odležet.
2
Očištěné papriky zbavte jádřince a vnitřních žeber a pokrájejte na 4 cm silné pruhy. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte lžící olivového oleje, osolte a opepřete. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut.
3
Očištěné mrkve pokrájejte na dlouhé stuhy a dejte na minutu vařit do roztoku z octa, 240 ml vody, medu a lžičky soli. Sundejte z ohně a nechte stranou vychladnout.
4
V pánvi rozehřejte lžíci oleje a přidejte nadrobno pokrájenou očištěnou cibuli. Po chvíli přidejte prolisovaný česnek a restujte, dokud cibule nezprůhlední. Přidejte baby špenát a nechte zavadnout. Nakonec vmíchejte ricottu a natrhanou bazalku. Osolte, opepřete a dejte stranou.
5
Na pomoučené ploše rozválejte 500 g těsta na 5mm plát. Přesuňte do vymazané dortové formy s vyššími okraji. Rukama vyložte dno a boky formy a přebytečné těsto odstraňte nožem. Těsto ve formě několikrát propíchněte vidličkou. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 10 minut.
6
Po vytažení z trouby začněte vrstvit náplně. Na dno rovnoměrně navrstvěte špenátovou směs. Na ni rozložte v několika vrstvách mrkvové stuhy, pokrájený camembert a nakonec pečené papriky.
7
Pak na pomoučené ploše rozválejte zbylé těsto a náplň jím zakryjte. Přepadající těsto odřízněte a kraje jemně přitlačte k sobě. Ze zbytků těsta vykrájejte hvězdy různých velikostí a koláč jimi ozdobte. Povrch koláče potřete olivovým olejem a pečte ho 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Po vytažení z trouby nechte ještě 20 minut odpočívat ve formě a až poté formu odstraňte.
1
V míse smíchejte prosátou mouku s velkou špetkou soli a na kostky pokrájeným máslem. Máslo pomocí rukou v mouce rozdrobte. Přilijte 100 ml ledově studené vody a krátce zapracujte. Z těsta vytvořte bochánek, zakryjte potravinovou fólií a dejte do lednice na 30 minut odležet.
2
Očištěné papriky zbavte jádřince a vnitřních žeber a pokrájejte na 4 cm silné pruhy. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte lžící olivového oleje, osolte a opepřete. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut.
3
Očištěné mrkve pokrájejte na dlouhé stuhy a dejte na minutu vařit do roztoku z octa, 240 ml vody, medu a lžičky soli. Sundejte z ohně a nechte stranou vychladnout.
4
V pánvi rozehřejte lžíci oleje a přidejte nadrobno pokrájenou očištěnou cibuli. Po chvíli přidejte prolisovaný česnek a restujte, dokud cibule nezprůhlední. Přidejte baby špenát a nechte zavadnout. Nakonec vmíchejte ricottu a natrhanou bazalku. Osolte, opepřete a dejte stranou.
5
Na pomoučené ploše rozválejte 500 g těsta na 5mm plát. Přesuňte do vymazané dortové formy s vyššími okraji. Rukama vyložte dno a boky formy a přebytečné těsto odstraňte nožem. Těsto ve formě několikrát propíchněte vidličkou. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 10 minut.
6
Po vytažení z trouby začněte vrstvit náplně. Na dno rovnoměrně navrstvěte špenátovou směs. Na ni rozložte v několika vrstvách mrkvové stuhy, pokrájený camembert a nakonec pečené papriky.
7
Pak na pomoučené ploše rozválejte zbylé těsto a náplň jím zakryjte. Přepadající těsto odřízněte a kraje jemně přitlačte k sobě. Ze zbytků těsta vykrájejte hvězdy různých velikostí a koláč jimi ozdobte. Povrch koláče potřete olivovým olejem a pečte ho 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Po vytažení z trouby nechte ještě 20 minut odpočívat ve formě a až poté formu odstraňte.