Bramborové placky se na našem území připravovaly už od středověku. Chuť se ale obměňovala přidáváním různých ingrediencí. Vyzkoušejte verzi se šunkou a hráškem a určitě si pochutnáte. Můžete je použít jako hlavní chod či jako přílohu.
Snadné
16-30 minut
3/5
Česká
Recepty na každý den
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Cibule 1 ks
Brambory 2 ks
Česnek 2 strouž.
Sůl
Citronová kůra 2 člž
Vejce 2 ks
Hrášek mražený 60 g
Šunka plátky 3 plát.
Olej slunečnicový
Cibule 1 ks
Brambory 2 ks
Česnek 2 strouž.
Sůl
Citronová kůra 2 člž
Vejce 2 ks
Hrášek mražený 60 g
Šunka plátky 3 plát.
Olej slunečnicový
Příprava
1
Oloupané a pokrájené brambory uvařte doměkka.
2
Sceďte je, rozšťouchejte a smíchejte s česnekem, cibulí, citronovou kůrou, vejci, hráškem a šunkou. Osolte.
3
Z hmoty tvarujte placičky a smažte je 3 minuty z každé strany na rozpáleném oleji.
1
Oloupané a pokrájené brambory uvařte doměkka.
2
Sceďte je, rozšťouchejte a smíchejte s česnekem, cibulí, citronovou kůrou, vejci, hráškem a šunkou. Osolte.
3
Z hmoty tvarujte placičky a smažte je 3 minuty z každé strany na rozpáleném oleji.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!