1
Uvařte 500 g fusilli v osolené vroucí vodě dle návodu na obalu do změknutí. Těstoviny sceďte a pokapejte 2 lžícemi olivového oleje. Vše promíchejte.
2
V rendlíku rozpusťte 60 g másla. Na něm lehce zarestujte 30 g hladké mouky na světlou jíšku a zlijte 500 ml mléka. Přiveďte pomalu k varu. Stáhněte stupeň vaření a vsypte nastrouhanou mozzarellu a 100 g goudy. Za stálého míchání na nízkém stupni ohřevu nechte sýry rozpustit na hladkou omáčku. Dosolte a opepřete dle chuti. Z omyté cukety vykrájejte lví ouška, oči, motýlka a klobouček. Cherry rajčátka omyjte a překrojte napůl.
3
Na hluboký talíř rozdělte těstoviny a vytvořte z nich kolem dokola hřívu. Doprostřed nalijte naběračkou sýrovou omáčku. Přidejte rozkrojená kolečka cukety jako ouška a oči. Na oči dejte dýňová semínka. Obě půlky cherry rajčátek položte doprostřed jako základ čumáčku a doplňte je petrželkou. Nahoru dejte dýňová semínka jako čenich.
4
Nakonec lvíčkovi přidejte fousky z čerstvé pažitky. Hurá, všichni králové zvířat mohou ke stolu!
1
Uvařte 500 g fusilli v osolené vroucí vodě dle návodu na obalu do změknutí. Těstoviny sceďte a pokapejte 2 lžícemi olivového oleje. Vše promíchejte.
2
V rendlíku rozpusťte 60 g másla. Na něm lehce zarestujte 30 g hladké mouky na světlou jíšku a zlijte 500 ml mléka. Přiveďte pomalu k varu. Stáhněte stupeň vaření a vsypte nastrouhanou mozzarellu a 100 g goudy. Za stálého míchání na nízkém stupni ohřevu nechte sýry rozpustit na hladkou omáčku. Dosolte a opepřete dle chuti. Z omyté cukety vykrájejte lví ouška, oči, motýlka a klobouček. Cherry rajčátka omyjte a překrojte napůl.
3
Na hluboký talíř rozdělte těstoviny a vytvořte z nich kolem dokola hřívu. Doprostřed nalijte naběračkou sýrovou omáčku. Přidejte rozkrojená kolečka cukety jako ouška a oči. Na oči dejte dýňová semínka. Obě půlky cherry rajčátek položte doprostřed jako základ čumáčku a doplňte je petrželkou. Nahoru dejte dýňová semínka jako čenich.
4
Nakonec lvíčkovi přidejte fousky z čerstvé pažitky. Hurá, všichni králové zvířat mohou ke stolu!