1
Krůtí maso nasekejte v sekáčku najemno a dejte do mísy. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku, solamyl, strouhanku, petrželku a koření. Osolte, opepřete a vše pořádně promíchejte.
2
Ze směsi vytvarujte 24 stejně velkých kuliček.
3
Na rozpálenou pánev vlijte olivový olej a zprudka kuličky osmahněte cca 5 minut. Pak kuličky rozložte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut.
4
Šalotku očistěte a nakrájejte nadrobno. Zbylý česnek oloupejte a prolisujte. Ve stejné pánvi od opékání kuliček orestujte šalotku a česnek. Přidejte trochu soli a opečte dozlatova. Přilijte víno a vše dobře promíchejte. Omáčku přiveďte k varu a provařte 2 minuty.
5
Citron pečlivě omyjte a nakrájené plátky citronu přidejte do omáčky. Bujón připravte dle návodu na obalu a 250 ml vlijte do omáčky. Vše provařte.
6
Upečené kuličky přendejte zpět do pánve k omáčce, prohřejte a ozdobte čerstvou bazalkou. Servírujte s rýží.
1
Krůtí maso nasekejte v sekáčku najemno a dejte do mísy. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku, solamyl, strouhanku, petrželku a koření. Osolte, opepřete a vše pořádně promíchejte.
2
Ze směsi vytvarujte 24 stejně velkých kuliček.
3
Na rozpálenou pánev vlijte olivový olej a zprudka kuličky osmahněte cca 5 minut. Pak kuličky rozložte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut.
4
Šalotku očistěte a nakrájejte nadrobno. Zbylý česnek oloupejte a prolisujte. Ve stejné pánvi od opékání kuliček orestujte šalotku a česnek. Přidejte trochu soli a opečte dozlatova. Přilijte víno a vše dobře promíchejte. Omáčku přiveďte k varu a provařte 2 minuty.
5
Citron pečlivě omyjte a nakrájené plátky citronu přidejte do omáčky. Bujón připravte dle návodu na obalu a 250 ml vlijte do omáčky. Vše provařte.
6
Upečené kuličky přendejte zpět do pánve k omáčce, prohřejte a ozdobte čerstvou bazalkou. Servírujte s rýží.